• Cookie Mærket
Godt Smil
Godt smil - menu

Af forskellige årsager er der mange, som får betændelse i visdomstænderne. Uanset årsagen skal du opsøge din tandlæge, så du kan få svar på, hvad du selv kan gøre – og hvad tandlægen anbefaler dig, der skal ske med tanden.

Hvorfor opstår der betændelse i visdomstanden?

Betændelsen opstår, fordi bakterier og madrester får lov til af sidde omkring visdomstanden. Kroppens immunforsvar vil forsøge at bekæmpe betændelsen, men det rækker desværre ikke til at fjerne betændelsen.

Hvis visdomstanden kun er halvt frembrudt, kan der sidde noget hud indover tanden, hvor bakterier let kan sætte sig fast. Det er derfor vigtigt, at du forsøger at holde området rent.

Spørg på klinikken, hvad du selv kan gøre, eller læs gerne videre her.

Klik her for at kontakte din lokale Godt Smil klinik >>

Kan jeg selv gøre noget?

At visdomstanden kun bryder halvt frem – og derved har lettere ved at samle sig bakterier – er ikke noget, du selv er skyld i eller kan påvirke. Visdomstænderne vokser nu engang, som de gør.

Men du kan selv forsøge at holde området rent og mærke efter, om der opstår ømhed og smerter, da dette typisk tegn på betændelse i visdomstanden.

Læs også: Tandbørstning - Få det hele med!

Mærker du disse symptomer, skal du gå til tandlæge. Det er således afgørende, at du holder en god mundhygiejne, børster tænder og bruger tandtråd regelmæssigt.

Her kan en tandrensning også være være med til at holde dine tænder rene

Det kan dog være vanskeligt at børste tilstrækkeligt omkring visdomstanden. Du kan derfor supplere din tandbørstning og brug af tandtråd med klorhexidin eller brintoverilte. Du bør skylle munden to gange dagligt i 30 sekunder. Klorhexidin og brintoverilte kan købes på apoteket.

 

trustpilotudtalelse - betændelse i visdomstand

Udtalelse fra kunde

Dygtige tandlæger. Min oplevelse var meget positiv, selvom det aldrig bliver en fest at komme til tandlæge. Jeg har tandlægeskræk og det var de enormt dygtige til at håndtere.

Godt Smil -

5 / 5 Stjerner

Anmeldt af: Malene Christensen

Hvad skal der ske, når der opstår betændelse?

Tandlægen vil i første omgang undersøge, hvordan visdomstanden sidder og dermed finde svar på, hvad der kan være skyld i betændelsen.

Hvis betændelsen ikke vil gå væk med tandlægens råd, kan det blive nødvendigt at fjerne den. Få mere generel information om visdomstænder eller læs om, hvordan visdomstænder fjernes via operation.

Symptomer på betændelse i visdomstanden:

  • Ømhed og smerter
  • Rødme og hævelse
  • Dårlig ånde
  • Indskrænket mundåbning
  • Synkebesvær

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen. Herefter ringer vi dig op snarest muligt.

Vil du høre mere om vores behandlinger eller bestille en tid?

Find Godt Smils kontaktoplysninger her
Loading...