Billig tandlæge Billig tandlæge
Godt smil - menu
SØG
Tandlæge Bedøvelse
Tandlæge Bedøvelse

Få en smertelindret
behandling med bedøvelse

Vi har tilknyttet dygtige tandlæger, der er
virkelige erfarne ift. at lægge bedøvelse.
Du kan derfor få tandbehandling
i fuld bedøvelse.

Bliv kontaktet

Hos Godt Smil Tandlægerne tilbyder vi smertelindret tandbehandling. På vores 32 klinikker rundt om i Danmark har vi mulighed for at imødekomme dig og dine ønsker til tandlæge bedøvelse.

 

Bedøvelse

Hos Godt Smil Tandlægerne har vi tilknyttet dygtige tandlæger, der er virkelige erfarne ift. at lægge bedøvelse. Det kan have stor betydning for dig, for det giver os mulighed for at matche dit individuelle behov og hermed sikre dig en smertelindret tandlægeoplevelse uden bivirkninger.

Har du tidligere oplevet at tandlægebedøvelsen var værre end selve tandbehandlingen? Så skal du vide, at den tid er forbi. Vi møder dig i dine behov og vores holdning er, at det ikke skal gøre ondt at gå til tandlægen.

FÅ BILLIG FINANSIERING FÅ BILLIG FINANSIERING

FÅ BILLIG FINANSIERING

Betal din tandbehandling med LAVE månedlige ydelser

SE LÅNEMULIGHEDER

Hvad er lokal bedøvelse

Lokalbedøvelse - også kaldet lokalanalgesi - er en væske, som injiceres i et lokalt og afgrænset område for at opnå smertefrihed.

Væsken sprøjtes, i form af en kanyle, ind under slimhinden i munden og skaber herefter et midlertidigt tab af føle- og smertesans i det afgrænsede område. Det er således muligt at opnå en smertelindret tandbehandling ved brug af lokalbedøvelse.

Sådan virker lokalbedøvelse

Når du får lagt en bedøvelse hos din tandlæge, er det primære formål at sikre dig en smertelindret tandbehandling – og en tryg tandlægeoplevelse. Men bedøvelsen har faktisk også et andet formål.

Lokalbedøvelsen virker nemlig karsammentrækkende på dine blodkar lokalt i det område, hvor tandlægen sprøjter bedøvelsesvæsken ind. Det betyder, at bedøvelsen således reducerer eventuel blødning fra tandkødet under og efter behandlingen.

Dette er især en fordel ved større tandoperationer - men også ved tandfyldninger nær dit tandkød.

Bedøvelse Tandlæge 

Hvor længe varer bedøvelsen

Bedøvelsens varighed afhænger af type og mængde. Det betyder, at du altid bør følge din tandlæges anvisning efter endt tandbehandling under lokalbedøvelse.

Begynd ikke at spise så længe du stadig kan mærke bedøvelsen virker, da du kan være i risiko for at bide dig i både kind, læbe eller tunge. Lokalbedøvelsens virketid er, som nævnt, afhængig af hvilken bedøvelse tandlægen har benyttet.

Men det er ikke usædvanligt, du har glæde af tandlægebedøvelsen efter, du har forladt tandlægestolen. Er du stadig bedøvet efter dit tandlægebesøg, undgå da også tyggegummi. 

Allergiske reaktioner ved bedøvelse

Inden din tandlæge lægger en lokalbedøvelse, er det vigtigt for tandlægen at vide, om du har nogle allergier, tager noget medicin eller har nogle sygdomme.

Graviditet har også indvirkning på tandlægens valg af lokalbedøvelse. Hvis du skulle opleve ubehag eller kvalme efter bedøvelse, så tøv ikke med at kontakte din tandlæge. Bivirkninger efter bedøvelse hos tandlægen hører til sjældenheder, men det kan naturligvis ske, at man bliver dårlig efterfølgende.

Det er derfor den rigtige bedøvelse er afgørende for din oplevelse, og hos Godt Smil sikrer vi det trygge valg og imødekommer dine ønsker.

Ønsker du tandlæge bedøvelse uden nål?

Lider du af nåleskræk, så kender du følelsen af svedige håndflader, når tandlægen finder sprøjten frem. Der er heldigvis meget, vi kan gøre for, at du får en god oplevelse på trods af behov for lokalbedøvelse.

Vi har blandt andet mulighed for at påføre overfladebedøvelse inden selve prikket. Vi kan også tilbyde dig en beroligende tablet, men hvis hverken tryllecreme eller tablet slår til, så er det muligt at få udført tandbehandling i både sedering eller fuldbedøvelse i form af narkose.

Det er slut med smertefuld tandbehandling og dårlig bedøvelse hos tandlægen – lad os hjælpe dig.

Er der bivirkninger ved tandlægebedøvelse?

Et af spørgsmålene vi ofte møder er, hvorvidt man kan forvente bivirkninger ved brug af bedøvelse hos tandlægen. Svaret er, at der ganske sjældent opstår bivirkninger ved brug af bedøvelse. 

Ved brug af lokalbedøvelse indeholdende adrenalin oplever nogle en smule hjertebanken. I sjældne tilfælde kan man opleve at få blåmærker og hævelser efterfølgende. Ved brug af fuldbedøvelse, som narkose – også kaldet anæstesi, kan der i nogle tilfælde opstå efterfølgende kvalme.

Efter behandling i narkose er det netop vigtigt altid at have en pårørende, som efter opvågning på klinikken står for din tur hjem.

Vil du slippe for lyden af tandlægeboret?

Måske er det ikke kun smerten, du frygter? Mange oplever også ubehag ved lydene under tandbehandlingen - og dem hjælper lokalbedøvelse jo ikke på.

Husk du altid har mulighed for at medbringe din egen musik. Det kan virke beroligende at have musik i ørerne under behandlingen.Oplever du opkastreflekser, når tandlægen arbejder i din mund, så kan akupunktur eller overfladebedøvelse hjælpe.

Er det en udfordring for dig blot at skulle træde ind ad døren? For ikke nævne tanken om at sidde i tandlægestolen? Så kunne sedering eller narkose være mulige løsninger for dig.

Bedøvelse hos tandlægen ved graviditet

Er du gravid - og skræmmes du ved tanken om tandbehandling uden bedøvelse? Så kan vi kan hjælpe dig, selvom du er gravid. Det er vigtigt for tandlægen at kende til din graviditet, da det har betydning for, hvilken type af lokalbedøvelse tandlægen vælger at benytte.

Husk at oplyse om din graviditet så du herefter trygt kan læne dig tilbage i tandlægestolen og opleve en smertelindret tandlægebehandling under lokalbedøvelse uden bivirkninger.

Hvad koster bedøvelse?

Prisen på bedøvelse afhænger af, hvilken type af bedøvelse du vælger. Vi vejleder gerne om mulighederne i forhold til dine behov.

Alt efter om du ønsker lokalbedøvelse, beroligende eller fuld bedøvelse, så finder du vores bedøvelses priser lige her ⇒

Har du nogle spørgsmål eller måske bare behov for yderligere information, så er du altid velkommen til at tage kontakt til os her ⇒

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen. Herefter ringer vi dig op snarest muligt.

Vil du høre mere om vores behandlinger eller bestille en tid?

Find Godt Smils kontaktoplysninger her