• Cookie Mærket
Godt Smil
Godt smil - menu

Døjer du med spændingshovedpine, smerter og ubehag ved kæben, isninger i tænderne eller øresmerter - så kan en bideskinne måske hjælpe dig. Det er ikke sikkert at du er klar over, at du skærer tænder. Mange skærer tænder om natten og kan derfor ikke afværge det.

Hvordan virker en bideskinne?

En bideskinne er en plastskinne, der bruges til at afhjælpe de gener og komplikationer, der kan opstå, hvis du eksempelvis skærer tænder eller har et skævt bid.

Spændingshovedpine, smerter og ubehag ved kæberne - selv øresmerter, kan være komplikationer som følge af at skære tænder.

Bideskinnen virker ved at aflaste tygge- og kæbemusklerne og mindsker dermed sammenbiddet mellem tænderne. Den forhindrer ikke tænderskæren, men den forhindrer yderligere slitage på tænderne og hjælper kæbemusklerne til at slappe af. 

Hvem har gavn af en bideskinne?

En bideskinne afhjælper generne af at skære tænder, bide tænderne hårdt sammen eller hvis du har et skævt bid. 

Dog fjerner bideskinnen ikke den underliggende årsag, der kan være psykisk betinget, såsom udslag af stress, angst, anspændelse eller at det er blevet en dårlig vane.

Hvis dine gener skyldes et skævt bid, bør du overveje om dit bid skal tilrettes med tandregulering.

Bideskinnen er til dig der skærer tænder om natten, om dagen eller bider tænderne hårdt sammen

De fleste der benytter sig af bidskinner, bruger dem om natten. Det er oftest om natten, at du skærer tænder eller bider tænderne hårdt sammen - uden at du er klar over det og derfor heller ikke kan afværge det. Der er ofte en sammenhæng imellem at du skærer tænder og bider tænderne hårdt sammen.

Bideskinner kan også bruges om dagen. Nogle vælger at bruge bideskinnerne til aflastning af kæbemusklerne, når de slapper af hjemme eller kører bil.

Følgende symptomer kan være tegn på at du skærer tænder:

  • Hovedpine eller nakkespændinger - især om morgenen
  • Smerter i kæbemusklerne, ansigt eller ørerne
  • Smerter over kindben, som kan forveksles med kæbehulebetændelse
  • Slid på tænderne
  • Følelse af at være u-udhvilet om morgenen
  • Svimmelhed
  • Susen for ørerne
  • Knæklyde fra dine kæbeled

Hvad koster en bideskinne?

En bideskinne hos Godt Smil koster fra ca. 2.200 kr. afhængig af hvilken type du har behov for. Bidskinner og forundersøgelser til bidskinner er tilskudsberettigede hos Sygeforsikringen Danmark. 

Her kan du se prisen på bideskinner hos din nærmeste Godt Smil klinik.

Kan jeg købe min bideskinne på apoteket?

Du kan købe billigere bideskinner, men vi anbefaler at du får lavet en skinne der passer nøjagtigt til dine tænder. Hos Godt Smil, vurderer vi dit tandsæt ved første konsultation og ud fra det, kan vi se om dine komplikationer skyldes, at du skærer tænder. Ud fra den vurdering vejleder vi dig i, om en bideskinne er den rigtige løsning for dig.

trustpilotudtalelse - bideskinne

5 stjerner😃

Super god tandlæge😊Bedste betjening og gode priser, kan varmt anbefales😊

Godt Smil -

5 / 5 Stjerner

Anmeldt af: Mie Westergaard

Blød eller hård bideskinne?

Hos Godt Smil tilbyder vi bideskinner i både blød og hård plast. Skærer du tænder, er det oftest den hårde bideskinne vi anbefaler. Den bløde bideskinne, anvendes oftest hvis du har gener af at bide tænderne hårdt sammen. Dog er der mange der både presser tænderne hårdt sammen og skærer tænder på samme tid og til dem anbefaler vi den hårde bideskinne.

Ved første konsultation hos os foretager tandlægen en vurdering om, hvilken type bideskinne der passer til dit behov. 

Både den hårde og bløde bideskinne fremstilles ud fra dit tandaftryk, så den passer nøjagtigt til din tandstilling. Den hårde bideskinne kræver lidt mere tilpasning end den bløde og derfor er det nødvendigt med en ekstra konsultation hos os.

Når du bruger bideskinner er det vigtigt, at du ekstra har fokus på din mundhygiejne. Især at dine tænder er rene, inden du tager dine skinner på.

Ved den første konsultation foretager tandlægen en vurdering af, hvorvidt en behandling med bideskinne, er den rette behandling for dig. Herefter tages der røntgen billeder og aftryk af dine tænder, som anvendes til fremstilling af din personlige bideskinne.

Når du modtager dine bideskinner, skal du bruge dem i de situationer, hvor du ved at du har en tendens til at skære tænder. Det er oftest om natten, men det kan også være, når du slapper af hjemme eller i bilen.

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen. Herefter ringer vi dig op snarest muligt.

Vil du høre mere om vores behandlinger eller bestille en tid?

Find Godt Smils kontaktoplysninger her
Loading...