Billig tandlæge Billig tandlæge
Godt smil - menu
SØG
Bideskinne
Bideskinne

Bideskinne - til dig der skærer tænder

Har du gener af at skære tænder?
En bideskinne kan aflaste og hjælpe

Bliv kontaktet

Døjer du med spændingshovedpine, smerter og ubehag ved kæben, isninger i tænderne eller øresmerter - så kan en bideskinne måske hjælpe dig. Det er ikke sikkert at du er klar over, at du skærer tænder. Mange skærer tænder om natten og kan derfor ikke afværge det.

FÅ BILLIG FINANSIERING FÅ BILLIG FINANSIERING

FÅ BILLIG FINANSIERING

Betal din tandbehandling med LAVE månedlige ydelser

SE LÅNEMULIGHEDER

Har du brug for en bideskinne?

Kender du det, at du du vågner fra en god nats søvn og alligevel føler du dig ikke udhvilet? Du har måske lidt hovedpine, spændinger i kæben eller nakken? Symptomer som hovedpine og spændinger i nakke eller kæbe, især om morgenen, kan være tegn på at du skærer tænder.

Vi møder ofte patienter der har været forbi både læge, kiropraktor eller fysioterapeut, uden at kunne finde årsagen til smerter og muskelspændinger omkring kæberne og nakken, hvilket ofte resulterer i spændingshovedpine. Det viser sig ofte, at de skærer tænder uden at de selv er bevidste om det.

Har du brug for en bideskinne? Kontakt din nærmeste Godt Smil klinik her >>

Hvordan virker en bideskinne?

En bideskinne er en plastskinne, der bruges til at afhjælpe de gener og komplikationer, der kan opstå, hvis du eksempelvis skærer tænder eller har et skævt bid.

Spændingshovedpine, smerter og ubehag ved kæberne - selv øresmerter, kan være komplikationer som følge af at skære tænder.

Bideskinnen virker ved at aflaste tygge- og kæbemusklerne og mindsker dermed sammenbiddet mellem tænderne. Den forhindrer ikke tænderskæren, men den forhindrer yderligere slitage på tænderne og hjælper kæbemusklerne til at slappe af. 

Hvem har gavn af en bideskinne?

En bideskinne afhjælper generne af at skære tænder, bide tænderne hårdt sammen eller hvis du har et skævt bid. 

Dog fjerner bideskinnen ikke den underliggende årsag, der kan være psykisk betinget, såsom udslag af stress, angst, anspændelse eller at det er blevet en dårlig vane.

Hvis dine gener skyldes et skævt bid, bør du overveje om dit bid skal tilrettes med tandregulering.

Bideskinnen er til dig der skærer tænder om natten, om dagen eller bider tænderne hårdt sammen

De fleste der benytter sig af bidskinner, bruger dem om natten. Det er oftest om natten, at du skærer tænder eller bider tænderne hårdt sammen - uden at du er klar over det og derfor heller ikke kan afværge det. Der er ofte en sammenhæng imellem at du skærer tænder og bider tænderne hårdt sammen.

Bideskinner kan også bruges om dagen. Nogle vælger at bruge bideskinnerne til aflastning af kæbemusklerne, når de slapper af hjemme eller kører bil.

 

Følgende symptomer kan være tegn på at du skærer tænder:

  • Hovedpine eller nakkespændinger - især om morgenen
  • Smerter i kæbemusklerne, ansigt eller ørerne
  • Smerter over kindben, som kan forveksles med kæbehulebetændelse
  • Slid på tænderne
  • Følelse af at være u-udhvilet om morgenen
  • Svimmelhed
  • Susen for ørerne
  • Knæklyde fra dine kæbeled

Hvad koster en bideskinne?

En bideskinne hos Godt Smil koster fra ca. 2.200 kr. afhængig af hvilken type du har behov for. Bidskinner og forundersøgelser til bidskinner er tilskudsberettigede hos Sygeforsikringen Danmark. Prisen er inklusiv 1. kontrolbesøg, efter du har fået udleveret din bidskinne.

Her kan du se prisen på bideskinner hos din nærmeste Godt Smil klinik.

Kan jeg købe en billig bideskinne på apoteket?

Du kan købe billigere bideskinner, men vi anbefaler at du får lavet en skinne der passer nøjagtigt til dine tænder. Hos Godt Smil vurderer vi dit tandsæt ved første konsultation, og ud fra det kan vi se om dine komplikationer skyldes, at du skærer tænder. Ud fra den vurdering vejleder vi dig i, om en bideskinne er den rigtige løsning for dig.

Blød eller hård bideskinne?

Hos Godt Smil tilbyder vi bideskinner i både blød og hård plast. Dog anbefaler vi oftest den hårde bideskinne, da den er mere holdbar end den bløde skinne. Skærer du tænder, er det oftest den hårde bideskinne vi anbefaler. Den bløde bideskinne, anvendes oftest hvis du har gener af at bide tænderne hårdt sammen. Dog er der mange der både presser tænderne hårdt sammen og skærer tænder på samme tid og til dem anbefaler vi den hårde bideskinne.

Ved første konsultation hos os foretager tandlægen en vurdering om, hvilken type bideskinne der passer til dit behov.

Klik her for at blive kontaktet af din lokale Godt Smil tandlæge

Både den hårde og bløde bideskinne fremstilles ud fra dit tandaftryk, så den passer nøjagtigt til din tandstilling. Den hårde bideskinne kræver lidt mere tilpasning end den bløde og derfor er det nødvendigt med en ekstra konsultation hos os.

Når du bruger bideskinner er det vigtigt, at du ekstra har fokus på din mundhygiejne. Især at dine tænder er rene, inden du tager dine skinner på.

Det er vigtigt at din bideskinne sidder behageligt. Dvs. at den ikke sidder løst, vipper, løsner sig i løbet af natten eller generer i munden. Kontakt din tandlæge hvis du føler at skinnen er ubehagelig og generer.

Ved den første konsultation foretager tandlægen en vurdering af, hvorvidt en behandling med bideskinne, er den rette behandling for dig. Herefter tages der røntgen billeder og aftryk af dine tænder, som anvendes til fremstilling af din personlige bideskinne.

Når du modtager dine bideskinner, skal du bruge dem i de situationer, hvor du ved at du har en tendens til at skære tænder. Det er oftest om natten, men det kan også være, når du slapper af hjemme eller i bilen.

Du vil blive indkaldt til et kontrolbesøg hos din tandlæge ca. 14 dage efter du har fået udleveret dine bideskinner. Under dette besøg, undersøger tandlægen på om de bideskinnen sidder behageligt og om de skal tilpasses yderligere.

Når du har fået din bideskinne, er det vigtigt at holde den ren for at undgå at den samler bakterier.

Bideskinnen skal skylles grundigt med vand og børstes med en tandbørste, for at fjerne alle bakterier. Dette bør gøres hver gang du tager skinnen ud a munden og inden du kommer den i munden igen. 

Når du ikke bruger den, er det vigtigt at den ligger rent og tørt. Hvis den er våd og fugtig, samler den hurtigt bakterier. Du bør altid opbevare bideskinnen i den beholder, der udleveres sammen med skinnen.

Du må ikke rengøre din bideskinne med tandpasta, da det kan indeholde slibemiddel. Slibemiddelet kan forårsage ridser, hvori der kan samle sig bakterier.

Kogende vand må ikke bruges til rengøring, da det kan ødelægge formen på din bideskinne.

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen. Herefter ringer vi dig op snarest muligt.

Vil du høre mere om vores behandlinger eller bestille en tid?

Find Godt Smils kontaktoplysninger her