• Cookie Mærket
Godt Smil
Godt smil - menu
bedste pris på rodbehandling

Få en smertefri og billig rodbehandling
-uden bivirkning og gener

Professionel behandling udført af
en tandlæge der elsker sit arbejde

KONTAKT MIG

En rodbehandling behøver ikke at være forbundet med smerter. Ved hjælp af den nyeste teknologi tilbyder vi dig en 100% smertefri behandling på vores topmoderne tandlægeklinikker.

Årsager til rodbehandling

Den hyppigste årsag til at rodbehandle skyldes manglende behandling af huller i tænderne (caries). Hvis en knækket tand eller cariesangreb ikke bliver behandlet, opstår der med tiden en infektion i tandens rodkanaler.

Derfor skal tanden rodbehandles

De bakterier, som har forårsaget selve cariesangrebet, trænger ned til tandens nerve og skaber en form for betændelsestilstand – som skal behandles med en rodbehandling.

En anden årsag til at rodbehandle kan være, at tanden har været udsat for et såkaldt traume – typisk efter et slag eller fald – som har medført et tab af blodforsyning eller blottelse af nerven. Symptomerne er ofte kraftige smerter fra tanden, og kan i nogle tilfælde ses ved en lille lyserød plet centralt i tanden.

En tand skal også rodbehandles ved kronisk rodbetændelse – også selvom der ikke er smerter fra tanden.

En rodbehandling kan redde din tand

En kronisk rodbetændelse kan afsløres ved en røntgenundersøgelse. Det er meget vigtigt at få behandlet kronisk rodbetændelse, da det er af væsentlig betydning for din generelle sundhedstilstand.

I alle tilfælde er en rodbehandling den eneste løsning, hvis tanden skal bevares. Hvis tanden ikke bliver rodbehandlet, opstår der med tiden en betændelsestilstand i knoglen, og der er risiko for dannelse af en tandbyld.

Se tandlægepriser og priser på rodbehandling her >>>

Priser på rodbehandling

Rodbehandling pris - Check hvad de billigste priser er

Rodbehandlinger Pris
Rodbehandling af fortand (1 kanal) Fra 755 kr.
Rodbehandling af kindtand (2 kanaler) Fra 1.500 kr.
Rodbehandling af kindtand (3 kanaler) Fra 1.830 kr.
Ekstra rodskylning Fra 300 kr.
Priserne er eksklusiv røntgen, bedøvelse og fyldning.
trustpilotudtalelse - rodbehandling

Udtalelse fra kunde

Jeg er normalt virkelig angst for at gå tandlæge. Nu har jeg netop været til tandlægen på Frederiksberg for at få lavet en rodbehandling, og jeg har kun positive ting at sige. Atmosfæren i klinikken er varm og nærværende. Tandlægen (Christoffer) var fantastisk og gjorde alt for at få mig til at slappe af. Det lykkedes. Det var, trods rodbehandlingen, en virkelig behagelig oplevelse.

Godt Smil -

5 / 5 Stjerner

Anmeldt af: Kristina M. Simonsen

Hvad er en rodbehandling?

Behandlingen kan være relativt kompliceret, og som afhænger af, hvor meget kontrol man får over bakterierne.

Resultatet af behandlingen afhænger af, hvordan tandens rødder og kanaler er. Dette er forskelligt fra person til person. Hvis betændelsen ikke forsvinder efter første behandling, kan en rodspidsoperation blive nødvendig.

Det er ikke altid muligt at lave en almindelig rodbehandling gennem tandkronen, hvis rodkanalen er blevet blokeret med en rodstift fra en tidligere behandling. Her kan det være nødvendigt at behandle betændelsen gennem en operation.

Ved en normal behandling af roden er tandlægen nødt til, at fjerne meget af tandsubstansen for at komme ned til rodkanalen. Tandsubstansen erstattes dog efterfølgende for at fylde tanden ud igen.

Der er desværre ingen garanti for, at behandlingen altid lykkes. Det afhænger af tandens tilstand og behandlingsmetode. Udførte rodbehandlinger lykkes 80 – 85% af tilfældene.

Rodbehandling

Hvordan udføres en rodbehandling?

En behandlingen sker således, at tandlægen borer et hul i tanden for at komme ind til nerven i rodkanalen. For at hindre nye bakterier i at komme ned i rodkanalen, beskyttes tanden med en lille dug af gummi. Derefter bliver rodens længde fastlagt ved hjælp af et røntgenbillede.

Nerven og bakterierne fjernes, og rodkanalen renses ud med rodfile til den ønskede dybde og størrelse.

Ved en rodspidsbetændelse skal rodkanalen udrenses yderligere end ved en almindelig rodbehandling. En rodspidsbehandling kræver, som oftest, flere besøg hos tandlægen.

I perioden mellem behandlingerne lukkes rodkanalen midlertidigt. Når tandlægen skønner, at rodkanalen er færdigrenset og desinficeret, fyldes rodkanalen op.

Opfyldningen af rodkanalen skal sikre, at nye bakterier ikke trækker ind i rodkanalen. På et røntgenbillede kan tandlægen kontrollere, om rodfyldningen er lykkes – om rodkanalen lukker tæt af.

I dagene efter en behandling, kan du opleve lette, forbigående smerter i området, hvor indgrebet er blevet lavet.

Hvis smerterne er vedvarende eller tiltagende, skal du kontakte din tandlæge. Efter rodbehandlingen er tanden svækket. Det kan imidlertid afhjælpes ved, at den rodbehandlede tand får en krone på. På den måde beskyttes tanden. Læs mere her om vores porcelænskroner.

Ny behandling af samme tand

Det kan blive nødvendigt at behandle roden igen, hvis første behandling ikke var succesfuld, og betændelsen stadig er tilstede.

Hvis behandlingen forløber som planlagt, vil det ikke være nødvendigt at lave midlertidige lukninger, og tanden lukkes af med det valgte materiale. Dog bliver der i de fleste tilfælde lavet en midlertidig lukning der sidder på i ét år, hvor man derefter tager et røntgenbillede for at se om behandlingen har været succesfuld og om man kan lukke permanent for hullet.

Prisen for en rodbehandling varierer alt efter, hvor mange rodkanaler der skal behandles. En fortand har kun én rodkanal, mens kindtænderne har to til fire rodkanaler.

Prisen varierer fra klinik til klinik. Dertil kommer prisen for røntgenbilleder, eventuel bedøvelse og den afsluttende plastfyldning eller porcelænskrone.

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen. Herefter ringer vi dig op snarest muligt.

Vil du høre mere om vores behandlinger eller bestille en tid?

Find Godt Smils kontaktoplysninger her
Loading...