Skift tandlæge

– og spar op til 40% på især større behandlinger

Vi vil gerne være din nye tandlæge – og vi gør det nemt for dig at skifte.

Overvejer du et tandlægeskift?

Hvordan gør du egentlig?

Er det besværligt?

Kan din tandlæge mon se, at du har besøgt en anden tandlæge?

Koster det noget, og hvad hvis du skal flytte – sker et tandlægeskift så automatisk som hos lægen? 

Hvad kan du med fordel være opmærksom på, når du skal finde en ny tandlæge – måske kan der være penge at spare? 

Spørgsmålene omkring tandlægeskift er mange, og vi har forsøgt at besvare dem alle her.

English speaking? Visit this page >>

Hvordan skifter man tandlæge?

Du har frit tandlægevalg, og det er nemt at skifte tandlæge.

Du skal bare bestille en tid på den nye tandklinik. Din nye tandlæge tager sig af alt det praktiske med at indhente tandlægejournal fra din tidligere tandlæge.

Det kræver blot, at du giver accept til dette. Et tandlægeskift er gratis i alle kommuner.

Find en tandlæge du føler dig tryg ved. Tryghed har stor betydning, når det gælder tandlægebesøg, og det er vigtigt, at du har tillid til den tandlæge, du vælger.

Skift tandlæge ved flytning

Måske er du lige flyttet og har brug for at finde en ny tandlæge.

Tandlægeskift ved flytning kræver ikke nødvendigvis, at du bestiller en ny tid med det samme, men for at sikre, at du bliver indkaldt, er det nødvendigt at kontakte en ny tandlæge. 

Den nye tandlæge kan herefter indhente dine data og hermed indkalde dig rettidigt, så du ikke misser et af dine regelmæssige eftersyn.

Det er de regelmæssige eftersyn, der sikrer, at eventuelle tandsygdomme opdages og behandles i tide og hermed ikke udvikles yderligere.

Det sker ikke automatisk, som ved lægen, at du tilknyttes en ny tandlæge ved flytning. Og hvis din gamle tandlæge ikke er oplyst om dit adresseskifte, så kan du tilmed risikere at ryge ud af indkalde-systemet.

Husk derfor at informere din gamle tandlæge ved flytning, eller find en tandlæge inden dit næste regelmæssige tandeftersyn.

Pas godt på dine tænder – de skal holde hele livet.

Vidste du, at:

  • du har frit tandlægevalg?
  • et tandlægeskift kan foretages på et splitsekund?
  • det koster dig intet at skifte?
  • der kan være penge at spare ved et tandlægeskift?

Koster det noget at skifte tandlæge?

Du har frit tandlægevalg, og det koster dig intet at foretage et tandlægeskift. Vær dog opmærksom på, at en ny tandlæge er pålagt at skulle udføre en undersøgelse for at kunne udarbejde en fuld tandstatus ved dit første besøg.

Har du for nyligt fået taget røntgenbilleder, ville disse billeder dog kunne overføres fra din tidligere tandlæge ved tandlægeskift.

Det anbefales at få taget eftersynsbilleder med cirka med to års mellemrum, men det vurderes individuelt ud fra nuværende og tidligere tandhistorik, hvor ofte du bør få taget disse.

Har du akut behov for tandlægebehandling, og har din egen tandlæge ingen ledige tider, kan du blot finde en tandlæge og booke en tid.

Det er først, hvis du vælger et permanent tandlægeskift, at det kræves, at den nye tandlæge foretager et tandeftersyn med udfyldelse af en fuld tandstatus.

Har du akut behov for en tandlæge i weekenden eller på helligdage, udenfor normal åbningstid, kan du kontakte tandlægevagten.

Hvordan vælger man en ny tandlæge?

Det er blevet populært at sammenligne banker, tjekke renten på vores lån, og det viser sig ofte, at der er penge at spare.

Måske har du haft den samme tandlæge i mange år, men det samme gør sig faktisk gældende, når det drejer sig om tandlægepriser.

Du kan derfor ligeledes med fordel gøre dig nogle overvejelser, inden du vælger at skifte tandlæge. Find den tandlæge, der er den rette for dig.

Er det vigtigt for dig med billige tandlægepriser, eller måske at der i høj grad tages hensyn til din tandlægeskræk?

Sørg for at finde den tandlæge, der dækker netop dit behov.

PORCELÆNSKRONER
TANDPROTESER
IMPLANTATER

Skift tandlæge

Udfyld formularen – så ringer vi dig op inden for 24 timer på hverdage.
Vi ringer normalt mellem kl. 8 – 16.