• Cookie Mærket
Godt Smil
Godt smil - menu

Visdomstænder er det tredje og sidste sæt af store kindtænder, som man får sidst i teenageårene eller først i 20’erne. De sidder som de bagerste tænder i mundhulen.

Hvad er en visdomstand?

En visdomstand er den bagerste tand i tandrækken, og er som udgangspunkt ikke anderledes end de andre kindtænder.

For de fleste gælder det dog, at der ikke er plads til visdomstænderne. Dette kan betyde, at visdomstanden vokser skævt frem, giver anledning til betændelse og caries i de foranstående tænder.

Har du problemer med en visdomstand? Kontakt din nærmeste Godt Smil her >>

En visdomstand er egentligt et levn fra fortiden. Dengang var vores kæber meget større end de er i dag, og derfor var der bedre plads til visdomstænderne.

I dag er vores kæber meget mindre, og der er derfor ikke så meget plads som tidligere. En visdomstand bryder ofte kun delvist igennem tandkødet pga. pladsmangel.

trustpilotudtalelse - visdomstaender

Udtalelse fra kunde

Jeg har ikke kunne få mig selv afsted, før smerten fra en ødelagt visdomstand fik mig en akut tid ved godt smil. Super godt personale jeg stødte ind i, og fjernelsen af visdomstanden kunne ikk engang fantasien hamle op med. Udfra min første oplevelse, kan jeg helt bestemt anbefale godt smil, specielt til dem der måtte være lige så bange for at få det gjort som mig selv.

Godt Smil -

5 / 5 Stjerner

Anmeldt af: Lloyd Buch Holtzhausen

Hvor mange visdomstænder får man?

Du kan få i alt fire visdomstænder - to i overkæben og to i underkæben. Det er dog ikke på alle mennesker, at de bryder frem. Nogle oplever ingen problemer, hvorimod andre bliver nødt til at få dem fjernet. Læs mere om hvordan en visdomstand fjernes.

Tandlægen anbefaler

  • Kontakt altid din tandlæge, så du kan få vejledning til din visdomstand. Det er ikke rart at bøvle med en øm og irriteret tand. Hvorfor kæmpe med smerten, når der findes en løsning på problemet?

Kan jeg få problemer med mine visdomstænder?

Visdomstænder kan give problemer, hvis de frembryder i en uheldig vinkel. Nogle kan ligge horisontalt eller have retning mod eller væk fra nabotanden. Andre peger ind mod tungen eller ud mod kinden.

Ofte er der kun plads til, at en del af visdomstanden bryder frem i munden. Såfremt den delvist frembrudte tand ikke gør skade, er der ingen grund til at tandlægen fjerner den.

Betændelsestilstand i tandkødet

Der kan imidlertid opstå betændelse i tandkødet omkring en delvist frembrudt visdomstand. Hvis dette sker, vil der opstå smerte, rødmen og hævelse omkring tanden – og du kan have problemer med at åbne munden helt.

Tandlægen kan godt behandle betændelsen, men kommer den igen, vil det være nødvendigt at fjerne tanden. Læs mere om betændelse i visdomstand.

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen. Herefter ringer vi dig op snarest muligt.

Vil du høre mere om vores behandlinger eller bestille en tid?

Find Godt Smils kontaktoplysninger her
Loading...