Billig tandlæge Billig tandlæge
Godt smil - menu
SØG
visdomstænder
visdomstænder

Behandling af visdomstænder

Hvad er det? Og skal de fjernes?
Få svar her

Bliv kontaktet

Visdomstænder er det tredje og sidste sæt af store kindtænder, som man får sidst i teenageårene eller først i 20’erne.
De sidder som de bagerste tænder i mundhulen.

FÅ BILLIG FINANSIERING FÅ BILLIG FINANSIERING

FÅ BILLIG FINANSIERING

Betal din tandbehandling med LAVE månedlige ydelser

SE LÅNEMULIGHEDER

Hvad er en visdomstand?

En visdomstand er den bagerste tand i tandrækken, og er som udgangspunkt ikke anderledes end de andre kindtænder.

For de fleste gælder det dog, at der ikke er plads til visdomstænderne. Dette kan betyde, at visdomstanden vokser skævt frem, giver anledning til betændelse og caries i de foranstående tænder.

Har du problemer med en visdomstand? Kontakt din nærmeste Godt Smil klinik her >>

En visdomstand er egentligt et levn fra fortiden. Dengang var vores kæber meget større end de er i dag, og derfor var der bedre plads til visdomstænderne.

I dag er vores kæber meget mindre, og der er derfor ikke så meget plads som tidligere. En visdomstand bryder ofte kun delvist igennem tandkødet pga. pladsmangel.

Læs om smerter i visdomtænder

Hvor mange visdomstænder får man?

Du kan få i alt fire visdomstænder - to i overkæben og to i underkæben. Det er dog ikke på alle mennesker, at de bryder frem. Nogle oplever ingen problemer, hvorimod andre bliver nødt til at få dem fjernet. Læs mere om hvordan en visdomstand fjernes.

 

Tandlægen anbefaler

  • Kontakt altid din tandlæge, så du kan få vejledning til din visdomstand. Det er ikke rart at bøvle med en øm og irriteret tand. Hvorfor kæmpe med smerten, når der findes en løsning på problemet?

Kan jeg få problemer med mine visdomstænder?

Visdomstænder kan give problemer, hvis de frembryder i en uheldig vinkel. Nogle kan ligge horisontalt eller have retning mod eller væk fra nabotanden. Andre peger ind mod tungen eller ud mod kinden.

Ofte er der kun plads til, at en del af visdomstanden bryder frem i munden. Såfremt den delvist frembrudte tand ikke gør skade, er der ingen grund til at tandlægen fjerner den.

Betændelsestilstand i tandkødet

Der kan imidlertid opstå betændelse i tandkødet omkring en delvist frembrudt visdomstand. Hvis dette sker, vil der opstå smerte, rødmen og hævelse omkring tanden – og du kan have problemer med at åbne munden helt.

Tandlægen kan godt behandle betændelsen, men kommer den igen, vil det være nødvendigt at fjerne tanden. Læs mere om betændelse i visdomstand.

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen. Herefter ringer vi dig op snarest muligt.

Vil du høre mere om vores behandlinger eller bestille en tid?

Find Godt Smils kontaktoplysninger her