• Cookie Mærket
Godt Smil
Godt smil - menu

Tandregulering kan være nødvendig ved tandstillingsfejl, der skaber problemer for patienten. Nogle oplever gener ved biddet, når man tygger sammen på grund af de skæve tænder, mens andre får skæve tænder rettet af kosmetiske årsager. Hos Godt Smil hjælper vi dig uanset, hvad årsagen måtte være, men vi udfører kun tandregulering på voksne patienter.

Hvilke typer tandregulering findes der?

Hos Godt Smil tilbyder vi to former for tandregulering: De klassiske togskinner og de usynlige In-Line skinner. Hvilken type skinne der passer bedst til dine tænder, afgøres i samråd med din tandlæge. Det er nemlig ikke alle tandstillingsfejl, der for eksempel kan reguleres med In-Line systemet.

Hvad kan jeg forvente?

Tandregulering behøver ikke at være forbundet med smerte. Dog siges det, at jo ældre du er, jo mere ondt gør det. Dette skyldes, at rodhinden på voksne er tyndere end hos børn, og smertefornemmelsen bliver derved større.

Hjælp til alle tandstillingsproblemer

Tandstillingsfejl kan skyldes en række af problemer. Alt fra skæve fortænder, åbent bid, dybt bid, overbid, underbid, tandmangel, mellemrum mellem fortænderne, pladsmangel og forkert kæbestilling, kan have indvirkning på, hvordan du bider sammen. I nogle tilfælde kan tandstillingsfejl have medført et mærkbart slid på tænderne, hvor det hos andre har medført smerter i kæbeled og tyggemuskler fordi kæbestillingen er forkert. Lige meget, hvilken type tandstillingsproblem der er tale om, kan Godt Smil hjælpe dig med at få løst problemet. Hvis ikke vi kan afhjælpe problemet på en af vores klinikker, vil vi henvise til en specialist i ortodonti (tandregulering).

trustpilotudtalelse - tandregulering

Udtalelse fra kunde

Dejlig afslappet modtagelse, følte mig tryg under behandlingen. Behandlingen fuldt tilfredstillende. Ingen smerter overhovedet. Kan helt sikkert anbefale denne klinik.

Godt Smil -

5 / 5 Stjerner

Anmeldt af: Vagn Thomsen

In-Line tandskinner

Mange voksne kan være kede af deres skæve tænder, men har ikke lyst til at få gjort noget ved det, da togskinner synes meget synlige og kan tage modet fra en. Dog er det blevet muligt at gøre skinnen mere usynlig med In-Line tandskinner, disse retter tænderne med en usynlig bøjle.
Der tages først et aftryk af tænderne, som sammen med ens røntgenbilleder bliver sendt til en virksomhed, der fremstille tandskinnerne ud fra dette og tandlægens anvisninger.
Du vil få flere forskellige tandskinner, som du vil skulle skifte ud løbende, som tænderne retter sig ind efter bøjlen.
Dog kan In-Line skinnen kun anvendes til mindre tandstillingsfejl, ved større tandstillings problemer vil det være nødvendigt at anvende togskinner. Hvad dine muligheder er, kan tandlægen informere dig om ved en konsultation.

Togskinner

Togskinnen er en fast bøjle. Her limes der små låse på tænderne, hvor der trækkes metaltråd igennem, så de derfor ligner togskinner. Da bøjlen er limet fast til tænderne, er det ikke muligt at tage den ud. Det er derfor nødvendigt at være ekstra omhyggelig, når det kommer til rengøring af ens bøjle – der er meget som kan sætte sig fast i bøjlen i løbet af dagen. Spørg endelig din tandlæge om råd og vejledning til, hvordan du bedst muligt holder bøjlen ren.

Lad Godt Smil hjælpe dig

Hos Godt Smil er du sikret professionel hjælp og de nødvendige informationer, så du er sikker på, at du træffer den bedste beslutning for dig. Vi har stor erfaring med patienter med tandlægeskræk, og afsætter gerne ekstra tid, så du har den nødvendige tid til at få svar på både spørgsmål og eventuelle bekymringer. Kontakt os endelig, da vi ved, at det kan være en stor beslutning at gå i gang med en tandregulering - og vi hjælper dig gerne i processen - også selvom du beslutter dig for at lade være. Det vigtigste er, at du føler, at du har truffet den rigtige beslutning på et fyldestgørende grundlag.

En tandregulering med fastsiddende bøjler kan tage et til to år alt afhængig af typen af korrektionen, og hvor meget tænderne skal flyttes. Når den aktive del af behandlingen er afsluttet, skal tænderne fastholdes i den opnåede position.

For at fastholde den opnåede situation limes et stykke tynd metaltråd på bagsiden af fortænderne. Metaltråden kaldes også for en retentionsskinne. Ved tandregulering foretaget på voksne er retentionen livslang.

Du skal være indstillet på, at forløbet kræver tålmodighed, og at tænder reagerer forskelligt på behandlingen. Din tandlæge vil orientere dig om muligheder og forventet behandlingstid, når du kommer til en forundersøgelse.

Når man har fast bøjle, er det meget vigtigt at være opmærksom på grundig tandbørstning og kosten. Man må ikke spise klæberige eller hårde ting, da dette kan hive bøjlen af eller gøre den skæv.

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen. Herefter ringer vi dig op snarest muligt.

Vil du høre mere om vores behandlinger eller bestille en tid?

Find Godt Smils kontaktoplysninger her
Loading...