• Cookie Mærket
Godt Smil
Godt smil - menu

En stor del af befolkningen lider af denne skræk. Mange undlader derfor de regelmæssige tandeftersyn, der kan føre til et mere omfattende behandlingsbehov. Godt Smil har tandlæger med speciale i tandlægeskræk og som hjælper dig igennem behandlingen.

Få hjælp til tandlægeskræk - Vi guider dig igennem!

Hvis du ikke går regelmæssigt til tandlægen og overholder dine tandeftersyn, er der for stor risiko for, at du får huller i tænderne.

For at undgå cariesangreb er det derfor vigtigt at have en god mundhygiejne og få foretaget en tandrensning hos tandlægen. Hvis du er bange for at gå til tandlægen, kan selv de små indgreb være en stor udfordring. Det er vi bevidste om og har derfor specialiseret os i at afhjælpe skrækken.

Vi hjælper dig igennem din behandling

Hos Godt Smil er tandlægerne og tandplejerne meget bevidste om, at blot det at møde op til en konsultation eller behandling kan være et stort skridt.

Tandlægeskræk findes i mange grader, og der er derfor stor forskel på, hvilken behandling og fremgangsmåde der er mest hensigtsmæssig.

Godt Smil klinikkerne råder over en bred vifte af virkemidler, som alle skal gøre det mere behageligt for dig, som patient, at gennemgå behandlingen. Flere af klinikkerne har desuden tilknyttet deres egen speciallæge i anæstesi, og kan derfor tilbyde at udføre tandbehandlingen under fuld narkose.

Find din lokale afdeling og kontakt os for at høre mere >>>

Hvad er tandlægeskræk?

De fleste med har fået det i løbet af deres barndom, hvor de har haft ubehagelige oplevelser hos tandlægen (det kunne være en rodbehandling eller lign.), som har forårsaget frygt for tandlægen fremadrettet.

Når man først har fået tandlægeskræk, undgår man naturligvis helst at gå til tandlæge, og der skal meget til før man vil overveje at få kigget sine tænder efter.

Det kan dog have konsekvenser ikke at gå til tandlæge, da sygdomme som tandkødsbetændelse eller en knækket tand, kan forårsage større skade på sigt, hvis de ikke bliver behandlet.

Læs meget mere om vores behandlinger >>>

Hvad kan du selv gøre?

Der er en række ting du selv kan gøre, for at hjælpe dig selv videre i processen.

Trin 1

Erkend at du har tandlægeskræk, så tandlægen nemmere kan hjælpe dig. Det er helt okay at være bange for tandlægen, og mange andre har det på samme måde.

Trin 2

Stil krav til din tandlæge.Lav præcise aftaler om behandlingen, så begge parter er klar over, hvad der skal ske, og du kan være med til at bestemme tempoet for behandlingen.

Trin 3

Sig til når det gør ondt. Tandlægen ved ikke, hvornår det gør ondt på dig, og det er derfor vigtigt at du siger til, når du føler ubehag eller smerte undervejs i forløbet.

Trin 4

Gå hyppigt til tandlægen. For at opbygge et tillidsforhold og vise velvilje over for tandlægen og processen, kan du planlægge tandlægebesøg med 3-4 måneders mellemrum.Husk at overholde aftalerne og kun aflyse, hvis det er absolut nødvendigt.

trustpilotudtalelse - tandlaegeskraek

Udtalelse fra kunde

Professionelt og venligt personale. Trods min tandlægeskræk og kun et tandlægebesøg i 10 år. Har jeg lyst til at vende tilbage. Følte mig klart tryg gennem behandlingen.

Godt Smil -

5 / 5 Stjerner

Anmeldt af: Elisabeth Jensen

Lokal bedøvelse

Alle patienter med behov for det, bliver forsigtigt, men effektivt bedøvet. Er dette ikke tilstrækkeligt, kan flere af klinikkerne tilbyde behandling i både sedering og fuld narkose.

Sedering

Sedering er et effektivt middel mod tandlægeskræk, og tilbydes i samarbejde med erfarne speciallæger i anæstesi.

Princippet i sedering er at give en kombination af smertestillende og beroligende medicin, hvorefter lokalbedøvelsen anlægges. Som patient er man halvvågen under hele behandlingen, og kan således samarbejde til at trække vejret og åbne munden efter behov.

Fuld narkose

Under fuld narkose sover man og mærker intet til tandlægens arbejde.

Godt Smil anvender især fuld narkose til patienter, som skal have udført kirurgiske indgreb såsom implantater eller fjernelse af visdomstænder. Ligesom ved sedering tilbydes fuld narkose i samarbejde med erfarne og dygtige speciallæger i anæstesi.

Tandlægeskræk kan behandles

Som alle andre fobier, kan denne skræk eller angst i dag behandles hos en psykolog eller terapeut der kan hjælpe en med at komme ud over frygten.

Hos Godt Smil vil vi gøre alt, hvad vi kan for at få dig godt igennem din behandling, så snak endelig med os om din tandlægeskræk, og vi vil hjælpe dig så godt på vej som muligt, og føre dig igennem hele processen i dit tempo.

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen. Herefter ringer vi dig op snarest muligt.

Vil du høre mere om vores behandlinger eller bestille en tid?

Find Godt Smils kontaktoplysninger her
Loading...