Få tandimplantat
i hele munden

Se de 5 bedste løsninger og priser her

Formål Erstatning af flere tænder/tænder i hele munden
Resultat Permanente tænder med samme form og styrke som de oprindelige
Holdbarhed Permanent løsning
Opheling 3 – 6 måneder
Garanti Udvidet landsdækkende garanti: 10 år på den nye tandrod – 5 år på kronen
Tilskud
(medlemmer af “danmark”)
Få op til 50% af udgiften – dog max 2.695 kr. + 1.925 kr. pr. implantat
Bedøvelse Lokalbedøvelse – mulighed for at tilvælge fuld narkose eller sedering
Besøgstid per gang 60 – 90 minutter
Interval 2 – 6 måneder
Implantat inkl. krone – fra kr. 13.495,-

Høj kvalitet til fair pris

Danmarks førende tandlæge

Spar op til 40%

Vi prismatcher alle tandlæger

‘Fremragende’ på Trustpilot

Flere end 500.000 patienter i DK

Er et tandimplantat løsningen for dig?

Et tandimplantat kan være noget for dig, der ikke ønsker en aftagelig løsning. En aftagelig løsning kaldes også for et gebis.

Krummer du dine tæer ved tanken om at have gebis, er det ikke nødvendigvis det rigtige for dig. 

Her kan implantatløsningen være et alternativ. Der er ikke noget rigtigt eller forkert, men der er naturligvis fordele og ulemper ved alle løsninger.

En beslutning om tanderstatning af manglende tænder kan være en svær, da rigtig mange faktorer spiller ind.

Hvad der er det rigtige for dig er dog individuelt, og det vigtigste er trods alt, at du kender alle muligheder, inden du endeligt beslutter dig.

Beslutter du dig for en tandimplantatløsning med implantater i hele munden, sikrer du dig mod løse tænder, der falder ud, når du taler og nyser.

Intet er helt som at have egne tænder, men med tandimplantater i hele munden får du den løsning, der minder mest om at have dine egne tænder.

Se de 5 bedste
løsninger og priser her

I dag er tandimplantat behandlinger meget udbredte og sikre.

Men vidste du, at det også er muligt at få tandimplantater i hele munden?

Inden du beslutter dig, er der nogle faktorer, som er vigtige at forholde sig til. Derudover kan det være en fordel at kende lidt til processen – og ikke mindst økonomien bag.

Vi har nedenfor samlet en masse information til dig, som ønsker at vide, om tandimplantater kan være løsningen for dig

Få GRATIS pristjek & faglig vurdering

Få GRATIS pristjek
& faglig vurdering

Har du fået prisoverslag fra en anden tandlæge?

Få prisestimat for samme behandling hos os.
Det er GRATIS og 100% uforpligtende.

Tandimplantater i hele munden:

De 5 bedste løsninger

Nedenfor har vi listet de 5 bedste løsninger med implantater. Alt fra et enkelt implantat til implantater i hele munden. Rådfør dig med din tandlæge, inden du beslutter dig.

1) En enkelt tand

Har du mistet en enkelt tand, så kan den erstattes af et tandimplantat = En porcelænskrone på en titaniumsrod.

2) En tandbro

Har du mistet tre tænder på en række, så kan disse erstattes af en tandimplantatbro = 3 porcelænskroner på 2 titaniumsrødder.

3) En fuldbro

Har du mistet de fleste af dine tænder, så kan disse erstattes af en fuldbro på tandimplantater = 12 porcelænskroner på 6 titaniumsrødder pr. kæbe.

4) En tryklåsprotese

Har du mistet alle dine tænder, så kan disse erstattes af en tryklåsprotese på tandimplantater = 4 tryklåse på titaniumsrødder i overkæben og 2 tryklåse på titaniumsrødder i underkæben.

5) En kombineret løsning

Har du mistet flere tænder, og har du stadig få bevaringsværdige tænder tilbage, så kan de mistede erstattes af enten procelænskroner på titaniumsrødder eller tryklåse på titaniumsrødder.

Det er muligt at lave en delprotese, der hæfter på egne tilbageværende tænder suppleret med tryklåse.

Billedet ovenfor viser, hvordan man har mulighed for at bruge tandimplantater til at erstatte en eller flere tænder.

Gør det ondt at få foretaget behandling med et tandimplantat?

Det gør ikke ondt at få foretaget en tandimplantatbehandling, da du er grundigt bedøvet inden. Du kan dog være øm efterfølgende – svarende til efter en tandfjernelse.

Det betyder også, at du efter en tandimplantatbehandling, hvor du får isat titaniumsroden, ikke må løfte tungt, få pulsen op eller drikke varmt. Dette er præcis som efter fjernelse af en tand.

Hvor lang tid tager behandling med et tandimplantat?

En tandimplantatbehandling fra start til slut tager mellem 3 – 6 måneder.

Forløbet består af cirka 3 til 4 besøg af max 30 – 45 minutters varighed.

1) Først skal den (eller de) dårlige tand fjernes, hvis der er en sådan. Derefter skal knoglen hele op.

Det tager typisk 3 måneder. Herefter tages et røntgenbillede for at vurdere knoglen, og om der er behov for en knogleopbygning.

Er alt, som det skal være, kan implantatbehandlingen igangsættes.

2) Isættelse af titaniumsroden (fixturen) tager typisk omkring 30 – 40 minutter. Det foregår i sterile omgivelser og udføres af et operativt team. Efter isættelsen skal knoglen vokse ind i de små skruegevind. Det tager typisk 2 – 3 måneder.

3) Når titaniumsroden er fuldt integreret i knoglen, kan topskruen (abutmentet) påsættes, hvorefter der kan tages et aftryk.

Dette tager typisk 30 – 40 minutter. Aftrykket sendes til en laboratorietekniker, der udformer en tilpasset porcelænskrone.

Skal du have en tryklåsprotese, vil topskruerne i stedet bestå af tryklåse, og aftrykket bliver taget hos en klinisk tandtekniker.

4) Cirka 2 uger efter aftrykket blev taget, er kronen(erne) klar. Den skal herefter cementeres eller skrues fast på topskruen (abutmentet).

Skal du have en tryklåsprotese, kommer du ikke til at gå uden tænder på noget tidspunkt, men protesen kan dog først klikkes på tryklåsene, når de er fuldt integreret i knoglen.

Hvordan føles tandimplantater i hele munden?

Tandimplantater i hele munden er det nærmeste, du kommer på at have egne tænder. Et tandimplantat sidder nemlig fast i tandknoglen, ligesom din egen tand ville gøre det.

Det betyder også, at det er svært for andre at se, det ikke er dine egne tænder.

Har du prøvet at få en tandrodbehandling, ved du sikkert, den kan føles anderledes end de andre tænder. På samme måde vil et tandimplantat kunne føles anderledes end dine egne tænder.

Hvad koster tandimplantater i hele munden?

Prisen for tandimplantater i hele munden kan lyde som noget af en mundfuld. Det er dog vigtigt at huske, du ikke betaler det hele på én gang. Regningen er altid delt i de antal besøg, du kommer.

Først betaler du for titaniumsrødderne (fixturene), dernæst for topskruerne/tryklåsene (abutmenterne/locators) og afslutningsvis for porcelænskronerne eller tryklåsprotesen.

Alle priser på implantater er at finde på vores hjemmeside under tandlægepriser. Her kan du se priserne for hver enkelt klinik.

Dog kræver en endelig og nøjagtig pris et besøg og en undersøgelse for at sikre, at alt matcher dine individuelle behov og ønsker.

Vidste du, det er muligt at finansiere forløbet? Godt Smil samarbejder blandt andet med Patientlån og Denti.

Når du har den endelige pris, kan du indtaste beløbet og se forslag til månedlige afdrag. På den måde får du et optimalt, økonomisk overblik.

Det er vigtigt, inden behandlingen kan begynde. Du skal være tryg og have ro i maven gennem hele forløbet.

Er en helprotese løsningen for dig?

Har du i forvejen en helprotese, der sidder dårligt, eller har du en helprotese i udsigt, da dine tænder er dårlige eller har aftjent deres pligt, så kan en helprotese på tryklåse (locators) være noget for dig. 

Tryklåsene er gode, da de holder på protesen og sikrer, at knoglen ikke svinder ind. Det er en fordel, fordi det betyder, at dit ansigt og dine kinder ikke falder ind.

En tryklåsprotese fylder også meget mindre i munden end en normal helprotese. Vil du vide mere om tryklåsproteser, kan du rådføre dig med din tandlæge eller din kliniske tandtekniker.

Er en tandbro løsningen for dig?

En tandbro kan laves, hvis du mangler en tand mellem to tænder, der behøver en krone. Mangler du 3 tænder på en række, kan 2 tandimplantater agere bropiller i stedet for egne manglende tænder.

Tandbroer er gode, faste protetiske løsning, der sidder fast – og derfor ikke kan eller skal tages ud ved rengøring og andet.

Knogleopbygning – hvornår er det nødvendigt?

Knogleopbygning kan være nødvendig inden isættelse af tandimplantatskruerne.

Titaniums rødderne kræver en intakt knogle. Når man får fjernet tænder, vil knoglen typisk efterfølgende trække sig.

Ved knogle opbygning er en risiko, at der er behov for fjernelse af betændte tænder, da betændelse ofte påvirker knoglen negativt.

Vil du forebygge risikoen for en ekstra regning til en knogle opbygning, skal du derfor ikke vente for længe med at gå i gang med tandimplantatbehandlingen.

Optimalt set kan tandimplantatbehandlingen igangsættes 3 måneder efter tandfjernelse. Gå heller aldrig med tænder, der er betændte, da det skader knoglen.

Ofte stillede spørgsmål om tandimplantater i hele munden

Hvor lang tid skal der gå fra tandudtrækning til implantat?

Der skal typisk gå mellem 2 og 3 måneder, fra en tand er fjernet, til der kan isættes et tandimplantat. I sjældne tilfælde er det muligt at isætte samme dag, som tanden fjernes.

En kindtand kræver altid omkring 3 måneders opheling, da den efterlader mere end et hul i kæbeknoglen og er en flerrods tand.

Læs mere om at få tandimplantat i hele munden her.

Hvor lang tid tager det at lave et tandimplantat?

Det kræver 3 besøg at få lavet et tandimplantat. Første besøg tager typisk 40 – 50 minutter og består af isættelse af implantatskruen i kæbeknoglen.

Andet besøg tager typisk 30 – 40 minutter og består af påsættelse af abutment efterfulgt af et aftryk. Det tredje besøg varer omkring 30 – 40 minutter og foregår ved, at kronen påsættes. Alt i alt forløber processen over cirka 3 måneder.

Hvornår må man spise efter tandimplantat?

Når kronen efter 3. besøg er sat på implantatet, må du typisk spise med det samme. Spørg din tandlæge til råds, hvis du er bekymret for noget. Nyd, at du nu har en helt ny tand at tygge med.

Tandimplantat pris

Implantat inkl. krone Fra 13.495 kr.
Knogleopbygning – pris fra Fra 3.995 kr.

*Se forbehold ifm. tilskud, når enten gruppe 1, 2 eller 5 er udvalgt.

Få billig finansiering

Betal din tandbehandling med LAVE månedlige ydelser

Skal vi kontakte dig?

Udfyld formularen – så ringer vi dig op inden for 24 timer på hverdage.
Vi ringer normalt mellem kl. 8 – 16.