Bliv klogere på, hvilken af vores 5 løsninger til tandimplantat i hele munden der vil være den bedste for dig.
Tandimplantater › Implantater i hele munden
Høj kvalitet til fair pris
Danmarks førende tandlæge
Spar op til 40%
Vi prismatcher alle tandlæger
‘Fremragende’ på Trustpilot
Flere end 500.000 patienter i DK
Et tandimplantat kan være noget for dig, der ikke ønsker en aftagelig løsning. En aftagelig løsning kaldes også for et gebis.
Krummer du dine tæer ved tanken om at have gebis, er det ikke nødvendigvis det rigtige for dig.
Her kan implantatløsningen være et alternativ. Der er ikke noget rigtigt eller forkert, men der er naturligvis fordele og ulemper ved alle løsninger.
En beslutning om tanderstatning af manglende tænder kan være svær, da rigtig mange faktorer spiller ind.
Hvad der er det rigtige for dig er dog individuelt, og det vigtigste er trods alt, at du kender alle muligheder, inden du beslutter dig.
Beslutter du dig for en tandimplantatløsning med implantater i hele munden, sikrer du dig mod løse tænder, der falder ud, når du taler og nyser.
Intet er helt som at have egne tænder, men med tandimplantater i hele munden får du den løsning, der minder mest om at have dine egne tænder.
I dag er tandimplantat behandlinger meget udbredte og sikre.
Men vidste du, at det også er muligt at få tandimplantater i hele munden?
Inden du beslutter dig, er der nogle faktorer, som er vigtige at forholde sig til. Derudover kan det være en fordel at kende lidt til processen – og ikke mindst økonomien bag.
Vi har nedenfor samlet en masse information til dig, som ønsker at vide, om tandimplantater kan være den rigtige løsning til dit behov.
Har du fået prisoverslag fra en anden tandlæge?
Få prisestimat for samme behandling hos os. Det er GRATIS og 100% uforpligtende.
Nedenfor har vi listet de 5 bedste løsninger med implantater. Alt fra et enkelt implantat til implantater i hele munden. Rådfør dig med din tandlæge, inden du beslutter dig.
1) En enkelt tand
Har du mistet en enkelt tand, så kan den erstattes af et tandimplantat = En porcelænskrone på en titaniumrod.
2) En tandbro
Har du mistet tre tænder på en række, så kan disse erstattes af en tandimplantatbro = tre porcelænskroner på to titaniumrødder.
3) En fuldbro
Har du mistet de fleste af dine tænder, så kan disse erstattes af en fuldbro på tandimplantater = 12 porcelænskroner på seks titaniumrødder pr. kæbe.
4) En tryklåsprotese
Har du mistet alle dine tænder, så kan disse erstattes af en tryklåsprotese på tandimplantater = fire tryklåse på titaniumrødder i overkæben og to tryklåse på titaniumrødder i underkæben.
5) En kombineret løsning
Har du mistet flere tænder, og har du stadig få bevaringsværdige tænder tilbage, så kan de mistede erstattes af enten procelænskroner på titaniumrødder eller tryklåse på titaniumrødder.
Det er muligt at lave en delprotese, der hæfter på egne tilbageværende tænder suppleret med tryklåse.
Det gør ikke ondt at få foretaget en tandimplantatbehandling, da du er grundigt bedøvet inden. Du kan dog være øm efterfølgende – svarende til efter en tandfjernelse.
Det betyder også, at du efter en tandimplantatbehandling, hvor du får isat titaniumroden, ikke må løfte tungt, få pulsen op eller drikke varmt. Dette er præcis som efter fjernelse af en tand.
En tandimplantatbehandling fra start til slut tager mellem 3 – 6 måneder.
Forløbet består af cirka tre til fire besøg af max 30 – 45 minutters varighed.
1) Først skal den (eller de) dårlige tænder fjernes, hvis dette er nødvendigt. Derefter skal knoglen hele op.
Det tager typisk tre måneder. Herefter tages et røntgenbillede for at vurdere knoglen, og om der er behov for en knogleopbygning.
Er alt, som det skal være, kan implantatbehandlingen igangsættes.
2) Isættelse af titaniumroden (fixturen) tager typisk omkring 30 – 40 minutter. Det foregår i sterile omgivelser og udføres af et operativt team. Efter isættelsen skal knoglen vokse ind i de små skruegevind. Det tager typisk 2 – 3 måneder.
3) Når titaniumroden er fuldt integreret i knoglen, kan topskruen (abutmentet) påsættes, hvorefter der kan tages et aftryk.
Dette tager typisk 30 – 40 minutter. Aftrykket sendes til en laboratorietekniker, der udformer en tilpasset porcelænskrone.
Skal du have en tryklåsprotese, vil topskruerne i stedet bestå af tryklåse, og aftrykket bliver taget hos en klinisk tandtekniker.
4) Cirka 2 uger efter aftrykket blev taget, er kronen(erne) klar. Den skal herefter cementeres eller skrues fast på topskruen (abutmentet).
Skal du have en tryklåsprotese, kommer du ikke til at gå uden tænder på noget tidspunkt, men protesen kan dog først klikkes på tryklåsene, når de er fuldt integreret i knoglen.
Tandimplantater i hele munden er det nærmeste, du kommer på at have egne tænder. Et tandimplantat sidder nemlig fast i tandknoglen, ligesom din egen tand ville gøre det.
Det betyder også, at det er svært for andre at se, det ikke er dine egne tænder.
Har du prøvet at få en tandrodbehandling, ved du sikkert, at den kan føles anderledes end de andre tænder. På samme måde vil et tandimplantat kunne føles anderledes end dine egne tænder.
Prisen for tandimplantater i hele munden kan lyde som noget af en mundfuld. Det er dog vigtigt at huske, du ikke betaler det hele på én gang. Regningen er altid delt i de antal besøg, du kommer.
Først betaler du for titaniumrødderne (fixturene), dernæst for topskruerne/tryklåsene (abutmenterne/locators) og afslutningsvis for porcelænskronerne eller tryklåsprotesen.
Alle priser på implantater er at finde på vores hjemmeside under tandlægepriser. Her kan du se priserne for hver enkelt klinik.
Dog kræver en endelig og nøjagtig pris et besøg og en undersøgelse for at sikre, at alt matcher dine individuelle behov og ønsker.
Vidste du, det er muligt at få forløbet finansieret? Godt Smil samarbejder blandt andet med Patientlån og Denti.
Når du har den endelige pris, kan du indtaste beløbet og se forslag til månedlige afdrag. På den måde får du et optimalt, økonomisk overblik.
Det er vigtigt, inden behandlingen kan begynde. Du skal være tryg og have ro i maven gennem hele forløbet.
– og vær dækket allerede fra dag ét
Har du i forvejen en helprotese, der sidder dårligt, eller har du en helprotese i udsigt, da dine tænder er dårlige eller har aftjent deres pligt, så kan en helprotese på tryklåse (locators) være noget for dig.
Tryklåsene er gode, da de holder på protesen og sikrer, at knoglen ikke svinder ind. Det er en fordel, fordi det betyder, at dit ansigt og dine kinder ikke falder ind.
En tryklåsprotese fylder også meget mindre i munden end en normal helprotese. Vil du vide mere om tryklåsproteser, kan du rådføre dig med din tandlæge eller din kliniske tandtekniker.
En tandbro kan laves, hvis du mangler en tand mellem to tænder, der behøver en krone. Mangler du tre tænder på en række, kan to tandimplantater agere bropiller i stedet for egne manglende tænder.
Tandbroer er gode, faste protetiske løsninger, der sidder fast – og derfor ikke kan eller skal tages ud ved rengøring og andet.
Knogleopbygning kan være nødvendig inden isættelse af tandimplantatskruerne.
Titaniumrødderne kræver en intakt knogle. Når man får fjernet tænder, vil knoglen typisk efterfølgende trække sig.
I forbindelse med knogleopbygning er der en risikofor et behov for fjernelse af betændte tænder, da betændelse ofte påvirker knoglen negativt.
Vil du forebygge risikoen for en ekstra regning til en knogleopbygning, skal du derfor ikke vente for længe med at gå i gang med tandimplantatbehandlingen.
Optimalt set kan tandimplantatbehandlingen igangsættes 3 måneder efter tandfjernelse. Gå heller aldrig med tænder, der er betændte, da det skader knoglen.
Der skal typisk gå mellem 2 – 3 måneder, fra en tand er fjernet, til der kan isættes et tandimplantat. I sjældne tilfælde er det muligt at isætte samme dag, som tanden fjernes.
En kindtand kræver altid omkring 3 måneders opheling, da den efterlader mere end et hul i kæbeknoglen og er en flerrods tand.
Læs mere om at få tandimplantat i hele munden her.
Det kræver tre besøg at få lavet et tandimplantat. Første besøg tager typisk 40 – 50 minutter og består af isættelse af implantatskruen i kæbeknoglen.
Andet besøg tager typisk 30 – 40 minutter og består af påsættelse af abutment efterfulgt af et aftryk. Det tredje besøg varer omkring 30 – 40 minutter og foregår ved, at kronen påsættes. Alt i alt forløber processen over cirka 3 måneder.
Når kronen efter tredje besøg er sat på implantatet, må du typisk spise med det samme. Spørg din tandlæge til råds, hvis du er bekymret for noget. Nyd, at du nu har en helt ny tand at tygge med.
Priserne er et eksempel fra vores klinik i Randers. Priserne kan variere lidt for hver by.
Betal din tandbehandling med LAVE månedlige ydelser
Udfyld formularen – så ringer vi dig op inden for 24 timer på hverdage.Vi ringer normalt mellem kl. 8 – 16.