Billig tandlæge Billig tandlæge
Godt smil - menu
SØG
Tandbro
Tandbro

Tandbro

Har du flere mistede tænder?

Bliv kontaktet

Med en tandbro kan du få erstattet dine manglende tænder.
Du kan både opnå et æstetisk resultat og få din optimale tyggefunktion - helt uden operation.

 

FÅ BILLIG FINANSIERING FÅ BILLIG FINANSIERING

FÅ BILLIG FINANSIERING

Betal din tandbehandling med LAVE månedlige ydelser

SE LÅNEMULIGHEDER

Hvad er en tandbro?

En tandbro hører ind under kategorien implantater, som bruges som erstatning når du har mistet én eller flere tænder.

Tandbroen hviler på eksisterende tænder, og bliver - modsat et enkelt tandimplantat - ikke indopereret i kæben.

I stedet limes/cementeres den fast på de naturlige tænder, og kan derfor ikke tages ud. Broen giver med sin permanente løsning samme gode tyggefunktion som naturlige tænder.

En tandbro består af bropiller og mellemled. Bropillerne er de tænder der sidder ved siden af den eller de tænder, som du har mistet, og mellemledet er erstatningen for de mistede tænder.

behandlinger-tandbro

Hvornår anvendes en tandbro?

Tandlægen vælger som regel en tandbro, hvis de omkringstående tænder i forvejen er meget udborede pga. store plomberinger.

Omvendt fravælges løsningen, hvis de omkringstående tænder, som skal bære broen, er sunde og uden plomberinger.

Tilpasning af en tandbro kræver nemlig altid tilslibning af de tænder, der skal bære broen. Der fremstilles tandformede skaller, der omslutter og beskytter de tilslibede tænder.

Herefter pålimes de manglende tænder i porcelæn. Derfor vil en tandbro altid, som minimum, bestå af tre sammenhængende tænder og kroner, da det minimum skal udgøres af to bropiller og et mellemled.

Man kan dog lave tandbroer med op til fjorten sammenhængende led, hvis det er nødvendigt at etablere en hel over- eller undermund.

Få en naturtro tandbro

Ligesom ved andre tandproteser, delproteser implantater og kroner, er det muligt at skabe naturtro tandbroer og det er derfor ikke muligt at se, at det ikke er dine naturlige tænder.

Man kan ikke tage en tandbro ud, men man vil opleve højere komfort ved en tandbro, da alle tænder føles som almindelige tænder og når man tygger vil trykket føles ens.

Hvad skal man vælge?

Om man skal vælge en tandbro eller implantat kommer an på flere forskellige faktorer.

Hvis tænderne til den tabte tand er svækkede, f.eks. af for store udboringer og plomberinger, kan man med fordel vælge at benytte sig af en tandbro, da nabotænderne under alle omstændigheder vil skulle bruge en krone.

behandlinger-tandbro

Undgå nedslibning med sunde tænder

Hvis ens nabotænder til den tabte tand er intakte og sunde, kan der være en fordel i at undgå nedslibning af disse, og i stedet benytte sig af tandimplantater.

Skal man have erstattet flere tænder, kan det tit være billigere med en bro end med implantater. Men under alle omstændigheder vil man blive præsenteret for den løsning der passer bedst til en og ens behov.

Broer fremstilles oftest grundet ønske om et pænere udseende eller for at få flere tænder at tygge med.

Den fremstilles enten i en kombination af guld og porcelæn (metalkeramisk bro) eller i porcelæn (keramisk bro).

Et naturligt udseende med keramiske broer

Broer i ren keramik er mere naturtro og æstetiske end metalkeramiske broer, og anvendes derfor oftest, hvis målet er rent kosmetisk.

Der fremstilles i dag færre tandbroer end tidligere, hvilket skyldes, at manglende tænder også kan erstattes med tandimplantater. Hvilken løsning der er den rigtige for dig, afgør du i samarbejde med din tandlæge.

Som nævnt ovenfor findes der forskellige tandbroer - herunder materialevalg. Men det er også muligt at vælge type.

Hvis de tænder, der skal bære en bro, eksempelvis er næsten fejlfrie, kan du få erstattet den manglende tand med en klæbebro. Her slibes tænderne kun ganske lidt, og broen limes fast med plast.

Klæbebroer er imidlertid ikke så stærke som almindelige broer, så de kan som regel kun erstatte en enkelt tand og ikke en hel tandbro.

Hos Godt Smil har vi 5 års garanti på din tandbro. Garantien forudsætter, at der ikke er tale om udefrakommende faktorer såsom sygdom, ulykke, medicinsk behandling, manglende rengøring eller misligholdelse i øvrigt.

Desuden skal du overholde alle eftersyn og kontroller ved tandlægen. Garantiordningen anvendes sjældent, da de generelt har en lang holdbarhed.

Som udgangspunkt kan du forvente, at en vellavet bro kan sidde i munden i 20 - 25 år.

Der er meget få alvorlige komplikationer forbundet med at få fremstillet en tandbro. Dog kan de tænder, som er blevet tilslebet, være ekstra følsomme over for kulde og varme i de første måneder efter behandlingen.

Tilstanden kan være ubehagelig, men kræver ingen behandling. Der er desuden en lille risiko for, at tandnerven kan tage skade.

Hold øje med brug og revner

Der kan opstå vedvarende smerter, og tanden må rodbehandles. Derudover skal du være opmærksom på, at der kan ske små brud på porcelænet på tandbroen.

I de fleste tilfælde kan disse skader repareres eller afglattes. I visse tilfælde er det dog nødvendigt at lave en ny bro.

Hvor lang tid din tandbro holder, afhænger af flere forskellige faktorer.

Jo stærkere bropillerne er, jo længere tid vil din bro holde.

Den skal både være i god stand når den laves, men det er også vigtigt at holde den ved lige med en god mundhygiejne efterfølgende.

Samtidig har det også en betydning hvor mange naturlige tænder du har. Jo flere naturlige tænder du har at tygge med, des mindre belastes tandbroen, da man fordeler arbejdsbyrden over alle tænderne. 

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen. Herefter ringer vi dig op snarest muligt.

Vil du høre mere om vores behandlinger eller bestille en tid?

Find Godt Smils kontaktoplysninger her