Billig tandlæge Billig tandlæge
Godt smil - menu
SØG
tandproteser
tandproteser

Tandproteser

Er en tandprotese løsningen for dig?

Bliv kontaktet

Klinikkerne i Godt Smil udfører forskellige former for permanente løsninger inden for tandproteser.
Du tilbydes også midlertidige løsninger for proteser i forbindelse med isættelse af implantater.
Din tandlæge vil vejlede dig om dine muligheder.

 

FÅ BILLIG FINANSIERING FÅ BILLIG FINANSIERING

FÅ BILLIG FINANSIERING

Betal din tandbehandling med LAVE månedlige ydelser

SE LÅNEMULIGHEDER

Hvad er en protese?

En tandprotese er en erstatning for en eller flere manglende naturlige tænder. Tandproteser anvendes af mange mennesker, da kun meget få mennesker er i stand til at bevare alle deres naturlige tænder gennem hele deres liv. Vi står klar til at hjælpe dig, når du har brug for os. 

Hvilke typer tandproteser findes der?

Der findes flere forskellige typer af tandproteser. Tandlægen eller den kliniske tandtekniker forklarer dig om dine muligheder, og hvad der kan lade sig gøre i netop din situation. Vi tager naturligvis altid hensyn til dine ønsker og økonomiske situation.

Hos Godt Smil tilbyder vi dig tre forskellige former for tandproteser; helproteser, delproteser og tryklåsproteser. I nogle tilfælde anbefaler vi også en smileprotese, som typisk fungerer som en midlertidig løsning i et behandlingsforløb. Især hvis der er talte om manglende tænder i fronten.

behandlinger-tandproteser

Proteser fremstillet efter din egen mund

Fælles for alle tandproteser er, at de altid fremstilles individuelt efter et aftryk af din mund. På denne vis sikres, at tandprotesen passer nøjagtigt til gummen og suger sig godt fast. Du vil således ikke opleve, at tandprotesen sidder løst eller føles ubehagelig.

En protese kan også sættes fast med en bøjle, som klikkes fast på en eller flere af dine naturlige tænder. Ved denne løsning er det vigtigt at sikre, at de naturlige tænder som anvendes, er godt forankret i knoglen. En protese med en bøjle kaldes også for en delprotese eller en unitor protese. 

I nogle tilfælde kan man også vælge at montere tandprotesen på tryklåse. Disse tryklåse kan enten være monteret på dine naturlige tænder eller på kunstige tandrødder. Disse kunstige tandrødder kaldes for implantater. Fordelen ved denne løsning er, at tandprotesen er mere fastsiddende, end det ellers er tilfældet. Det bliver mere og mere almindeligt at anvende tryklåse ved tandproteser.

behandlinger-tandproteser

Find den rigtige løsning i samarbejde med din Godt Smil tandlæge

Hvilken type fæstning man anvender, kommer an på, hvad din tandlæge eller din kliniske tandtekniker vurderer - og hvad der er den bedste løsning i netop dit tilfælde. Det kan dog altid anbefales, at du beholder så mange af dine naturlige tænder som overhovedet muligt.

De naturlige tænder gør det mere behageligt at anvende tandprotesen, da denne hæftes til dine eksisterende tænder, og en del af trykket ved for eksempel tygning bliver overført til disse tænder, og således bidrager til, at tandprotesen holdes på plads.

Læs case om vores behandling med en proteseløsning

Hos Godt Smil samarbejder vi med Tandprotesehuset om tandproteser. Samarbejdet betyder, at du altid kan få hurtig og kompetent hjælp – tæt ved klinikken. I nogle tilfælde deler vi også lokaler med Tandprotesehuset, således at vores patienter kan gå direkte dertil efter behandling hos os.

 

Kan andre se, at jeg har fået tandprotese?

Alle protesetænder fremstilles i naturtro farver og former. Hvis tandlægen foretager et aftryk inden tænderne trækkes ud, vil det være muligt at skabe en protese der ligner dine tidligere tænder mest muligt. Hvis du for eksempel har haft en mørk tand eller kroner, kan dette efterlignes på protesen. Protesetænder laves efter dine ønsker – og i en version, så ingen vil opdage, at du har fået dem.

Kontakt din lokale Godt Smil tandlæge for at høre mere om muligheden for tandprotese >>

behandlinger-tandproteser

Hvad gør jeg i ventetiden?

Når du har fået trukket dine tænder ud, kan tandlægen sætte en midlertidig protese ind, også kaldet en immediatprotese, og du undgår derved at gå tandløs i en periode. Desuden beskytter denne type protese også åbne sår, og giver mindre ubehag efter tandudtrækningen. Dog vil protesen skulle tilpasses ændringer i gummen, da gummen kan trække sig tilbage efter tandudtrækningen. Når først gummen er forsvundet vil protesen ikke passe, og derfor ikke sidde som den skal. 

Hvordan vedligeholder man en protese?

Lige meget hvilken type protese man har; hel- eller delprotese, skal den holdes ren ligesom de naturlige tænder. Dette gøres ved, at tage protesen ud og børste den. Samtidig kan det være en god ide, at skylle protesen ofte, eller efter hvert måltid, da madrester kan sætte sig op under protesen.

Du kan nøjes med at anvende koldt vand og almindelig håndsæbe, når du skal rengøre din tandprotese. Det er dog vigtigt ikke at anvende varmt vand, da dette kan ændre formen på protesen. Man kan også anvende tandpasta men vær dog her opmærksom på ikke at anvende en tandpasta der er kraftigt slibende.

Gode råd til din protese:

  • Holde den ren
  • Overhold dine regelmæssige eftersyn
  • Dine gummer svinder – derfor skal protesen tilpasses løbende

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen. Herefter ringer vi dig op snarest muligt.

Vil du høre mere om vores behandlinger eller bestille en tid?

Find Godt Smils kontaktoplysninger her