Billig tandlæge Billig tandlæge
Godt smil - menu
SØG
Stifttand
Stifttand

Stifttand

Skal du have stifttand eller tandimplantat?
Se forskellen her

Bliv kontaktet

Ordet stifttand benyttes til at betegne flere forskellige typer af tandbehandling. Betegnelsen stifttand benyttes til tider om et tandimplantat - hvilket langt fra er det samme som en stifttand. I virkeligheden er en stifttand blot en tand, der har fået isat en metal- eller en fiber stift.

FÅ BILLIG FINANSIERING FÅ BILLIG FINANSIERING

FÅ BILLIG FINANSIERING

Betal din tandbehandling med LAVE månedlige ydelser

SE LÅNEMULIGHEDER

Hvad er en stifttand?

Ordet stifttand benyttes til at betegne flere forskellige typer af tandbehandling. Betegnelsen stifttand benyttes til tider om et tandimplantat – hvilket langt fra er det samme som en stifttand.

Du kan også læse mere om implantater af enkelt tænder

I virkeligheden er en stifttand blot en tand, der har fået isat en metal- eller en fiber stift. Årsagen til, at man kan have behov for at sætte en stift ned i en tand kan være, at der mangler så store dele af den naturlige tandsubstans, at en stift er en nødvendighed for igen at kunne genopbygge tanden.

Rodbehandlede tænder, hvor der ikke er megen tandsubstans tilbage, har ofte behov for en stift inden en opbygning i plast er muligt. 

Hvornår har jeg brug for en stifttand?

Dine tænder består hver af fem flader. Jo flere flader du mangler af en tand, enten grundet caries eller et traume, desto større behov vil der være for en stift behandling for at kunne genopbygge tanden.

Stiften udgør et skelet, som gør det muligt at bygge tanden op omkring den. Tanden bygges op i plastik omkring stiften.

Det er i de fleste tilfælde muligt ved hjælp af en stift at bygge en tand op – også selvom der mangler megen tandsubstans, men hvis din tand er så beskadiget, at den er knækket under kæbeknogle niveau eller et cariesangreb ligger så dybt, at en stift ikke er nok til genopbygning, så vil tanden i sådanne tilfælde mistes.
 

Stifttand eller implantat?

En stifttands behandling kræver, at du har en tand eller som minimum en intakt tandrod at placere stiften i inden tanden ved hjælp af plast genopbygges omkring stiften.

Stifttands opbygningen bør, for at sikre optimal holdbarhed, afsluttes med en krone behandling. En krone sidder som et tyndebånd omkring tanden og sikrer hermed en jævn trykfordeling, så stifttands opbygningen ikke knækker når du tygger på noget hårdt.

Et tand implantat er en kunstig tandrod. En skrue i titanium, der placeres i kæbeknoglen. Det betyder, at en tandimplantatbehandling er en mulighed, der hvor du eventuelt mangler en tand fx som i tidligere nævnte eksempel, hvor egen tand mistes, da den er beskadiget til under kæbeknogle niveau.

Hvad koster en stifttand?

Prisen på en stifttandbehandling kan afgøres ved en tandundersøgelse og et røntgenbillede. Det er vigtigt, at kunne se tandens rodforhold inden en stift placeres i tanden.

Kun et røntgenbillede giver mulighed for at se tandens forhold omkring tandroden. Er tanden ikke rodbehandlet, vil en rodbehandling ofte være en nødvendighed inden en stift i sættes tanden.

Der findes dog mindre stifter, som kan isættes tænder som endnu ikke er rodbehandlede – i de fleste tilfælde vil behovet for en rodbehandling alligevel finde sted på sigt.

Prisen for en eventuel rodbehandling vil komme oveni prisen på stifttanden. Det anbefales også ofte at afslutte en stifttand med en krone, hvis man ønsker et permanent og holdbart resultat. En krone er med til at styrke og sikre stifttands opbygningen.

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen. Herefter ringer vi dig op snarest muligt.

Vil du høre mere om vores behandlinger eller bestille en tid?

Find Godt Smils kontaktoplysninger her