Kosmetisk tandbehandling

Mulighederne for kosmetisk tandbehandling er mange.

Ved hjælp af tandregulering eller blegning af tænder kan du fx opnå et blændende smil.

Læs mere her!


Stigende efterspørgsel på kosmetisk tandbehandling

I takt med et stigende fokus på sundhed og ikke mindst udseende har efterspørgslen på kosmetisk tandbehandling i den grad vundet indpas på det danske marked. Det såkaldte “Hollywood-Smil” er blevet tilgængeligt – nu også uden for Hollywood.

Vores tandsæt spiller en stor rolle ift. vores personlige udtryk og hermed vores opfattelse af os selv og hinanden. Vi ser en udvikling, der har givet plads og ikke mindst accept af at ville forbedre sit udseende. En tur til tandlægen kan godt udløses af et ønske om forbedring af ens eget personlige udtryk. Dit smil er ligeså personligt som dit fingeraftryk.

Hvem kan benytte sig af kosmetisk tandbehandling?

Alle kan få udført kosmetisk tandbehandling. Nogle behandlinger kræver, at du er fyldt 18 år, eller at din kæbe er fuldt udvokset. 

En almindelig tandrensning med afpudsning og fjernelse af misfarvninger kan udføres på alle uanset alder. Især rygning skaber misfarvninger, men også the og kaffe kan sætte sig som mørke skygger og medvirke til, at dit smil ikke fremstår hvidt.

Mangler du eksempelvis en tand, kan et tandimplantat være en løsning. Denne behandling kræver, at kæben er fuldt udvokset.

Mulighederne for kosmetisk tandbehandling er mange

Kosmetisk tandbehandling kaldes også æstetisk tandpleje. Der findes flere typer af æstetisk tandpleje – alt lige fra tandsmykker og tandblegning til tandregulering og porcelænsfacader. 

Et tandsmykke kan, ligesom en øre- eller en fingerring, pynte og skabe et personligt udtryk alt efter størrelse, form og farve. En tandblegning vil kunne fremhæve dit smil og få dit ansigt til at lyse op.
Tandregulering kan benyttes, hvis du eksempelvis har et mellemrum (diestema), som du ønsker at reducere eller lukke helt. Det kan også være, at du blot ønsker at få dine tænder til at sidde mere lige. Så kan du vha. bøjler eller skinner få rettet tænderne ind på plads.

Porcelænsfacader kan bruges, hvis du eksempelvis har knækket noget af din fortand, og du ønsker et naturligt flot og holdbart resultat. Plast er ikke så stærkt et materiale som porcelæn, og det kan også være svært at ramme et naturligt udtryk med plast.

Førhen brugte man sølvplumper (sølvamalgam), når man skulle fylde huller i tænderne. Sølv er i dag mere eller mindre erstattet af plast. Og flere vælger at få skiftet deres mørke sølvfyldninger til plast. Ved små fyldninger er det sjældent nødvendigt med porcelæn. Store fyldninger kan give behov for kronebehandling.

Vejen til et flot smil

Det er ikke ligegyldigt, hvilken vej du vælger. Klipper eller farver du dit hår, så vokser det ud igen. Det gør dine tænder ikke. Spørg derfor altid din tandlæge til råds, inden du springer ud i kosmetisk tandbehandling. Gør dig nogle overvejelser om, hvad du ønsker og tænker kunne være en god løsning for dig. Mulighederne er mange. Hvad siger dit smil om dig?

Vil du gerne vide mere om Godt Smil? Så kan du med fordel navigere til forsiden, hvor du blandt andet kan læse om vores koncept og finde den tandlæge, som ligger tættest på din bopæl.