Specialtandlæge

Vores Specialtandlæger er uddannet i tand-, mund- og kæbekirurgi og kan hjælpe dig med den rette behandling.

Formål Tandlæge med speciale i kirurgi, tandregulering eller andet

Høj kvalitet til fair pris

Danmarks førende tandlæge

Spar op til 40%

Vi prismatcher alle tandlæger

‘Fremragende’ på Trustpilot

Flere end 500.000 patienter i DK

Specialtandlæge

Hvad er en specialtandlæge?

En specialtandlæge er en tandlæge med en særlig uddannelse inden for et bestemt speciale.

Det betyder, at en specialtandlæge udover at være uddannet tandlæge også er ekspert på et bestemt område. Det kan blandt andet være inden for tand-, mund- eller kæbekirurgi.

En specialtandlæge med speciale i eksempelvis tandregulering kaldes en ortodontist, da tandregulering på fagsprog kaldes ortodonti. 

Hos Godt Smil har vi på flere af vores tilknyttet dygtige specialtandlæger, der har kompetencerne til at hjælpe dig ved behov for særlig ekspertise til netop din behandling.

Tandforsikring:
Få dækket op til 60%

– og vær dækket allerede fra dag ét

Hvilken uddannelse har en specialtandlæge?

Uddannelsen til specialtandlæge er en overbygning på tandlægeuddannelsen.

Den almindelige tandlægeuddannelse tager 5 år på universitetet, og uddannelsen til specialtandlæge i tandregulering er en 3-årig overbygning.

En specialtandlæge i tandregulering – også kaldet en ortodontist – har således en uddannelse på sammenlagt 8 år. Videreuddannelsen til tand-, mund-, og kæbekirurg er en 5-årig overbygning, som foregår i sygehusregi.

En specialtandlæge med speciale i kirurgi har således en uddannelse på sammenlagt 10 år.

Hvad kan en specialtandlæge hjælpe dig med?

Specialtandlæger kan udføre komplekse tandbehandlinger inden for deres speciale.

For eksempel kan en specialtandlæge med speciale i kirurgi udføre alt lige fra operativ fjernelse af visdomstænder og cyster samt isættelse af tandimplantater til større og mere komplekse knogleopbyggende behandlinger eller parodontosekirurgi.

En specialtandlæge i tandregulering er ofte tilknyttet den kommunale skoletandpleje, hvor størstedelen af tandreguleringerne finder sted.

Det er dog muligt som voksen også at få udført tandregulering af en privatpraktiserende ortodontist.

Mød vores dygtige specialtandlæger:

1

Otto Thorsson i Højbjerg og Skanderborg

Otto er fra Island og har taget sin overbygning til specialtandlæge i tand-, mund-, og kæbekirurgi på Aarhus Universitetshospital.

Han udfører blandt andet operativ fjernelse af komplekse visdomstænder, isætter tandimplantater, genopbygger kæbeknogle, laver knogletransplantation, løft af kæbehule, blødtvævstransplantation, korrektion af slimhinde, biopsi og cystefjernelse.

Vi er meget stolte over at have Otto med på holdet hos Godt Smil Tandlægerne i Højbjerg og Skanderborg.

2

Hanna Aludden i Viborg

Hanna er uddannet tandlæge på Karolinska Instituttet i Stockholm og har efterfølgende taget sin overbygning til specialtandlæge på Aalborg Universitetshospital.

Udover at være uddannet specialtandlæge i tand-, mund-, og kæbekirurgi har hun også en ph.d. i knoglegenopbygning i forbindelse med indsættelse tandimplantater.

Hun har en bred erfaring med tandlægearbejde i både Sverige og Danmark.

Hun udfører blandt andet operativ fjernelse af komplekse visdomstænder, indsættelse af tandimplantater, genopbygning af kæbeknoglen, løft af kæbehule, korrektion af rodbehandlinger, biopsi, cystefjernelse samt parodontose kirurgi.

Vi er meget stolte af at have Hanna med på holdet hos Godt Smil Tandlægerne i Viborg.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår kan jeg få brug for en specialtandlæge?

Du kan få brug for en specialtandlæge, hvis du har brug for at få fjernet en visdomstand, som ligger i kæben på en måde, hvor en almindelig tandlæge kommer til kort. I så fald vil du blive henvist til en af vores dygtige specialister.

Der kan også blive behov for en specialtandlæge ved kæbeledsproblemer, som kan skyldes bidfunktionelle afvigelser.

Læs mere om specialtandlæge her.

Hvad er forskellen på en tandlæge og en specialtandlæge?

Forskellen på en almindelig tandlæge og en specialtandlæge er deres uddannelse, da specialtandlægen har taget en ekstra overbygning på tandlægeuddannelsen. En specialtandlæge har 3 – 5 års overbygning på den almindelige tandlægeuddannelse.

Specialuddannelserne har også krav til erhvervserfaring, inden selve uddannelsesoverbygningen kan påbegyndes.

Det betyder, at specialtandlægen – udover at beherske en hel del teoretisk viden på højt niveau – også skal kunne udøve denne i praksis for endelig at kunne kalde sig specialtandlæge.

Er det er en specialtandlæge, jeg har brug for?

Det kan være svært at vide med sikkerhed, hvorvidt du har brug for en specialtandlæge, inden du er blevet tilset af en tandlæge.

Hvis en almindelig tandlæge ikke kan hjælpe dig med dit behov for tandbehandling, kan din tandlæge henvise dig til en specialtandlæge med speciale i netop dit behov.

Hos Godt Smil Tandlægerne har vi ofte mulighed for at tilbyde dig behandling udført af en specialtandlæge internt på klinikken eller også internt i kæden på en af de nærliggende klinikker.

Hvem har brug for en specialtandlæge?

Du behøver ikke være speciel for at kunne have brug for en specialtandlæge.

Måske har du blot en visdomstand, som ligger uhensigtsmæssigt tæt på underkæbens nervebane, eller også har du tidligere fået rodbehandlet en tand hos din almindelige tandlæge, som bliver ved at volde problemer.

Det kan også være, at du har mistet en tand, som du har manglet længe og nu ønsker erstattet af et tandimplantat.

Kæbeknoglen svinder ind, hvor du mangler tænder, og netop dette kan betyde behov for genopbygning af knoglen, inden isættelse af et implantat – her kommer specialtandlægen dig til undsætning.

Få billig finansiering

Betal din tandbehandling med LAVE månedlige ydelser

Skal vi kontakte dig?

Udfyld formularen – så ringer vi dig op inden for 24 timer på hverdage.
Vi ringer normalt mellem kl. 8 – 16.