specialtaendlæge

Specialtandlæge

Hos Godt Smil har vi specialtandlæger
som blandt andet er uddannet i
tand-, mund- og kæbekirurgi.

Bliv kontaktet

Du behøver ikke være speciel for at have behov for en specialtandlæge og netop derfor har vi hos Godt Smil Tandlægerne på flere af vores 26 afdelinger tilknyttet dygtige specialtandlæger med kompetencerne til at hjælpe dig ved behov for ekspertise inden for et hvert område.

Er du i tvivl om, hvorvidt du har brug for en specialtandlæge eller ønsker du blot at blive klogere på, hvilke behandlinger vores specialtandlæger kan tilbyde dig – så se med her. 

Coronavirus: Kan jeg stadig komme til tandlæge?

Vi holder stadig åbent på alle vores klinikker. Og vi er klar til at hjælpe dig, hvis du har ondt eller har problemer med dine tænder.
Vi udfører alle nødvendige / kritiske behandlinger. Alle ikke-kritiske behandlinger udføres først efter 30. juni.

Vi ringer til dig, hvis du har en tid, der skal flyttes - du behøver ikke ringe til os for at flytte den.

 

Se hvilke behandlinger der udføres Læs mere her

Hvad er en specialtandlæge? 

En specialtandlæge er en tandlæge med en særlig uddannelse inden for et bestemt speciale. Det betyder, at en specialtandlæge, udover at være uddannet tandlæge, også er ekspert på et bestemt område. En specialtandlæge med speciale i eksempelvis tandregulering kaldes en ortodontist, da tandregulering på fagsprog kaldes ortodonti. En specialtandlæge kan også have speciale i tand-, mund-, og kæbekirurgi.

Hvilken uddannelse har en specialtandlæge? 

Uddannelsen til specialtandlæge er en overbygning på tandlægeuddannelsen. Den almindelige tandlægeuddannelse tager 5år på universitetet og uddannelsen til specialtandlæge i tandregulering er en 3-årig overbygning. En specialtandlæge i tandregulering, også kaldet en ortodontist, har således en uddannelse på sammenlagt 8 år. Videreuddannelsen til tand-, mund-, og kæbekirurg er en 5årig overbygning, som foregår i sygehus regi. En specialtandlæge med speciale i kirurgi har således en uddannelse på sammenlagt 10 år.

Hvad kan en specialtandlæge hjælpe dig med? 

Specialtandlæger kan udføre komplekse tandbehandlinger inden for deres speciale. En specialtandlæge med speciale i kirurgi kan udføre alt lige fra operativ fjernelse af visdomstænder og cyster, isættelse af tandimplantater til større og mere komplekse knogleopbyggende behandlinger eller parodontosekirurgi. En specialtandlæge i tandregulering er ofte tilknyttet den kommunale skoletandpleje, hvor størstedelen af tandreguleringerne finder sted. Det er dog muligt, som voksen, også at få udført tandregulering af en privatpraktiserende ortodontist.

 

specialtandlaege-operation

Hvornår kan jeg få brug for en specialtandlæge? 

Du kan få brug for en specialtandlæge, hvis du har brug for at få fjernet en visdomstand, som ligger sådan i kæben, så en almindelig tandlæge kommer til kort. I så fald vil du blive henvist til en af vores dygtige specialister. Der kan også blive behov for en specialtandlæge ved kæbeleds problemer, som kan skyldes bidfunktionelle afvigelser. 

Hvad er forskellen på en tandlæge og en specialtandlæge? 

Forskellen på en almindelig tandlæge og en specialtandlæge er deres uddannelse, da specialtandlægen har taget en ekstra overbygning på tandlægeuddannelsen. En specialtandlæge har 3-5års overbygning på den almindelige tandlægeuddannelse. Specialuddannelserne har også krav til erhvervserfaring inden selve uddannelsesoverbygningen kan påbegyndes. Det betyder, at specialtandlægen, udover at beherske en hel del teoretisk viden på højt niveau også skal kunne udøve denne i praksis for endelig at kunne kalde sig specialtandlæge.

Hvordan ved jeg om det er en specialtandlæge jeg har brug for? 

Det kan være svært at vide med sikkerhed, hvorvidt du har brug for en specialtandlæge inden du er blevet tilset af en tandlæge. Hvis en almindelig tandlæge ikke kan hjælpe dig med dit behov for tandbehandling kan din tandlæge henvise dig til en specialtandlæge med speciale i netop dit behov. Hos Godt Smil Tandlægerne har vi ofte mulighed for at tilbyde dig behandling udført af en specialtandlæge i internt på klinikken eller også internt i kæden på en af de nærliggende klinikker.

Hvem har brug for en specialtandlæge?  

Du behøver ikke være speciel for at kunne have brug for en specialtandlæge. Måske har du blot en visdomstand, som ligger uhensigtsmæssigt tæt på underkæbens nervebane eller også har du tidligere fået rodbehandlet en tand hos din almindelige tandlæge, som bliver ved at volde problemer. Det kan også være, at du har mistet en tand, som du har manglet længe og nu ønsker erstattet af et tandimplantat. Kæbeknoglen svinder ind, hvor du mangler tænder og netop dette kan betyde behov for genopbygning af knoglen, inden isættelse af et implantat – her kommer specialtandlægen dig til undsætning.

stemningsbillede

Hils på nogle af vores dygtige specialtandlæger lige her:

 

Hanna Aludden i Viborg.

Otto Thorsson i Højbjerg og Skanderborg.

Arne Eckerdal i Fredericia og Kolding.

Mette Linderup i Silkeborg.

specialtandlaege-viborg

Hanna Aludden i Viborg

Hanna er uddannet tandlæge på Karolinska Instituttet i Stockholm og har efterfølgende taget sin overbygning til specialtandlæge på hhv. Aarhus- og Aalborg Universitetshospital.

Hun har en bred erfaring med tandlæge arbejde i både Sverige, England og Danmark. Hanna har også arbejdet, som kirurgisk konsulent og tandlæge i den regionale specialtandpleje i Viborg og Randers. Hun udfører blandt andet operativ fjernelse af komplekse visdomstænder, isætter og fjerner tandimplantater, løft af kæbehule, korrektion af rodbehandlinger, biopsi og cystefjernelse, samt parodontose kirurgi. Udover at være uddannet specialtandlæge i tand-, mund-, og kæbekirurgi er hun også Phd-studerende på Aalborg Universitet.

Vi er meget stolte af at have Hanna med på holdet hos Godt Smil Tandlægerne i Silkeborg og Viborg.

specialtandlaege-hoejbjerg-skanderborg

Otto Thorsson i Højbjerg og Skanderborg

Otto er fra Island og har taget sin overbygning til specialtandlæge i tand-, mund-, og kæbekirurgi på Aarhus universitetshospital.

Han udfører blandt andet operativ fjernelse af komplekse visdomstænder, isætter tandimplantater, genopbygger kæbeknogle, laver knogletransplantation, løft af kæbehule, blødtvævs transplantation, korrektion af slimhinde, biopsi og cystefjernelse.

Vi er meget stolte over at have Otto med på holdet hos Godt Smil Tandlægerne i Højbjerg og Skanderborg.

specialtandlaege-fredericia-kolding

Arne Eckerdal i Fredericia og Kolding

Arne er uddannet tandlæge på universitetet i Gøteborg i og har efterfølgende taget sin overbygning til specialtandlæge på Odense Universitetshospital. Han er en meget erfaren specialtandlæge, som har arbejdet med sit speciale i tand-, mund-, og kæbekirurgi i over 30 år. 

Han har stor erfaring med større rekonstruktioner, smerteudredning og helhedsbehandlinger.

Vi er meget stolte af at have Arne med på holdet hos Godt Smil Tandlægerne i Fredericia og Kolding.

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen. Herefter ringer vi dig op snarest muligt.

Vil du høre mere om vores behandlinger eller bestille en tid?

Find Godt Smils kontaktoplysninger her
Loading...