Skal du vælge en elektrisk tandbørste eller en almindelig?


Elektrisk tandbørste vs almindelig?

Der er fordele og ulemper ved begge slags tandbørster, men når alt kommer til alt, så er børstemetoden vigtigere end valget af tandbørste.

Om du bruger en elektrisk tandbørste eller den gammeldags er meget individuelt, og man skal naturligvis vælge den, man foretrækker at bruge.

Er du i tvivl, så kan du bruge begge dele. Den ene om morgenen og den anden om aftenen.

Det er faktisk netop dette flere forskere anbefaler, da begge metoder er forskellige og supplerer hinanden rigtig godt. Så er du også sikret, hvis din elektriske tandbørste skulle løbe tør for strøm.

Oscillerende eller sonisk tandbørste – kender du forskellen?

Der flere forskellige elektriske tandbørster på markedet.

De to typer, vi sædvanligvis ser repræsenteret, er den oscillerende eller den soniske. Men hvad er mon forskellen på de to eltandbørster?

Den oscillerende er roterende, mens den soniske er vibrerende.

Den oscillerende har i mange år været den førende på det danske marked, men den soniske har efterhånden også vundet indpas på det danske marked.

Der er lavet mange undersøgelser både for og imod begge typer af elektriske tandbørster.

Det, vi kan konkludere med sikkerhed, er, at den største betydning for forebyggelse eller bekæmpelse af tandsygdomme er regelmæssig fjernelse af bakteriebelægninger (plak).

Det vigtigste er derfor, at du får børstet dine tænder to gange dagligt.

Bør du investere i en elektrisktandbørste?

Der er ingen tvivl om, at en elektrisk tandbørste har mange smarte funktioner.

Der, hvor en elektrisk tandbørste kan gøre en stor forskel, er hos dem, som har tendens til at børste for hårdt, der hvor det går lidt for stærkt eller hos dem, som kan have svært ved at håndtere en manuel tandbørste.

Vi ser af og til børsteskader, som resultat af for hård børstning eller skurrende børstebevægelser.

Nogle eltandbørster kan ved hjælp af en særlig trykindikator fortælle, hvornår du børster for hårdt, og den kan også bidrage til, at du får taget din børstemetode op til revision og får sagt farvel til gamle vaner og skurrende børstemønstre.

De fleste typer eltandbørster har også en timer inkluderet.

Den kan sikre, at du får større bevidsthed om, hvor længe du egentligt børster dine tænder. Det anbefales, at man børster to minutter to gange dagligt, men uden en timer – ved du så, hvor længe to minutter egentligt er?

Undersøgelser har vist, at det for nogle går lidt for stærkt på trods af, at de er overbevist om, at de bruger minimum to minutter to gange dagligt.

Nogle kan have svært ved at benytte en manuel tandbørste.

Det kan skyldes kraftnedsættelse i hænder og arme eller motoriske udfordringer. Her kan en elektrisk tandbørste være et rigtig godt valg.

En eltandbørste har også et bredere håndtag, som for mange med ovenstående udfordringer kan være en fordel.

Går det hurtigere at bruge en eltandbørste?

Det går ikke hurtigere at bruge en eltandbørste, men nogle har en lille skærm, som guider dig til, hvornår du skal skifte fra overkæbe til underkæbe og fra højre side til venstre side. Det kan være en god og effektiv måde at skabe overblik og hermed sikre, at du kommer hele vejen rundt.

Børstemetode – hvilken metode bruger du?

Børster du i cirkelbevægelser, eller skurrer du frem og tilbage, mens du presser?

Den rigtige børstemetode er afgørende for dine tænder. Børster du for hårdt, kan du lave skader på både tænder og tandkød.

Er du i tvivl, om du benytter en optimal børstemetode, så spørg din tandplejer eller tandlæge til råds ved dit næste tandlæge besøg.

Du kan også læse vores indlæg om tandbørstning for at få mere information. 

Er du til gadets, så se her!

De nyeste typer eltandbørster har indbygget bluetooth teknologi, som gør det muligt at tilslutte sin eltandbørste til en app på sin mobiltelefon. Mobilappen lager information om, hvor længe du børster, hvornår det er tid at skifte børstehoved og husker dig på at bruge tandtråd. Hvad bliver mon det næste?

Vil du gerne vide mere om Godt Smil? Så kan du med fordel navigere til forsiden, hvor du blandt andet kan læse om vores koncept og finde den tandlæge, som ligger tættest på din bopæl.