Om Godt Smil

Danmarks største og førende tandlægekæde

Godt Smil Tandlægerne er i dag Danmarks største og førende tandlægekæde. Vi har i alt 60 tandlægestole fordelt på 9 topmoderne klinikker beliggende i landets største byer. Derudover har vi også eget dental laboratorium, hvor vi fremstiller størstedelen af de porcelænskroner, som vi anvender i behandlingerne.

Godt SmilVores tandlæger, tandplejere, klinikassistenter og narkoselæger behandler hver eneste dag over 800 tilfredse patienter.

Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten af vores arbejde og sætter altid dig og dine behov i centrum. Vi er specialister i tandlægeskræk.

Hos Godt Smil Tandlægerne får du altid tandbehandling af en høj kvalitet til en fair pris.

Nedenfor kan du læse om hvordan ideen til Godt Smil opstod, hvordan vores ide blev til virkelig samt lære vores vision at kende.

Ideen opstår

Ideen til Godt Smil opstod i foråret 2005. Dette var en tid, hvor de danske tandlæger blev kritiseret i medierne for at have for høje priser sammenlignet med nabolande som Sverige og Tyskland. Udover at priserne for tandbehandling var meget høje, blev tandlægerne også beskyldt for at foretage en form for fælles prisfastsættelse.

Langt de fleste danske tandlæger fulgte dengang den samme prisstruktur, og det var derfor næsten umuligt for patienterne at opnå en besparelse, uanset valg af tandlægeklinik i Danmark.

Flere og flere danskere fik øjnene op for denne kendsgerning og opsøgte derfor tandlæger i udlandet. Især i København og Sønderjylland, hvor afstanden til billigere Godt Smiltandlæger er relativ beskeden, valgte en væsentlig andel af den voksne befolkning at sige farvel til deres danske tandlæge.

De danske tandlæger begrundede det høje prisniveau med at kvalitet og pris hænger sammen, og at et prisfald nødvendigvis ville resultere i en lavere kvalitet, som i sidste ende ville ramme patienterne.

Dette argument forklarede dog langtfra, hvorfor nabolande som Sverige og Tyskland kunne udføre de samme behandlinger til en lavere pris end i Danmark?

Både Sverige og Tyskland har mindst den samme levestandard som i Danmark og er desuden kendt for et utroligt velfungerende sundhedsvæsen.

Det er derfor næppe rimeligt at antage at kvaliteten af de udførte behandlinger skulle være lavere i Sverige og Tyskland end i Danmark. Men hvorfor er priserne så op til 40% lavere i Sverige og Tyskland?

Godt SmilEfter en omfattende undersøgelse af pris- og efterspørgselsforhold i både Danmark, Sverige og Tyskland blev det helt tydeligt. Den høje pris for tandbehandling i Danmark skyldtes primært en manglende konkurrence på markedet.

Den konkurrence som til stadighed får de svenske og tyske tandlæger til at tilbyde og markedsføre konkurrencedygtige priser, syntes på daværende tidspunkt ikke at eksistere blandt de danske tandlæger.

Manglen på konkurrence har således resulteret i, at tandlægerne i Danmark længe har kunnet opretholde et kunstigt højt prisniveau, hvor sammenhængen mellem kvalitet, pris og service ikke længere stemmer matcher.

Netop denne realitet skabte ideen til et nyt koncept i Danmark. Et koncept som skulle tilbyde danskerne en høj kvalitet til en lavere pris, og endda helt uden at rejse til udlandet. Et koncept som i dag hedder Godt Smil.

Fra ide til virkelighed

Den første Godt Smil klinik åbnede i april måned 2008 i Horsens, dvs. knap 1½ år efter at ideen til konceptet opstod. Klinikken råder i dag over 6 tandlægestole og fungerer desuden som kædens administrative hovedsæde. I løbet af det første år tilmeldte over 3.000 patienter sig den nye klink og dette tal var ved udgangen af 2012 helt oppe på over 9.000 patienter.

Godt SmilHos Godt Smil Tandlægerne har vi truffet et afgørende valg om at tilbyde vores patienter en tandbehandling af en høj kvalitet til en fair pris.

Vores priser er helt op til 40 procent lavere end gennemsnittet i Danmark og matcher dermed prisniveauet i Tyskland og Sverige. Det er således ikke længere nødvendigt at tage til udlandet for at få tandbehandling til lave priser.

Siden åbningen af den første klinik i Horsens har Godt Smil åbnet klinikker i Højbjerg, Odense, Frederiksberg, Kolding, Århus, Lyngby, Roskilde og Nørreport. I 2014 åbnes der yderligere en klinik i Hillerød.

I alt råder klinikkerne over 60 tandlægestole og beskæftiger over 150 dygtige tandlæger, tandplejere, klinikassistenter og administrativ personale. Derudover har alle klinikkerne tilknyttet egen speciallæge i anæstesi.

Vores vision

Godt Smil Tandlægerne har som vision at tilbyde tandbehandling af en høj kvalitet til en fair pris. Vores priser skal være væsentligt lavere end gennemsnittet i Danmark og gerne matche prisniveauet i Tyskland og Sverige.

trustpilotInden udgangen af år 2020 skal Godt Smil Tandlægerne være Skandinaviens største og førende tandlægekæde.

Alle klinikker skal være indrettet med markedets nyeste udstyr og kun de bedste materialer skal anvendes i behandlingerne.

Videreuddannelse af personale, kvalitetskontrol samt nøje udvælgelse af tandlæger skal være med til at sikre en ensartet høj kvalitet på samtlige Godt Smil klinikker.

Patienten skal altid sættes i centrum under hele behandlingsforløbet. Vi skal fortsat være den tandlægeklinik med den højeste patienttilfredshed på blandt andet Trust Pilot.

Følg Godt Smil på Facebook og modtag nyheder og tilbud på din tandlægebehandling