Billig tandlæge Billig tandlæge
Godt smil - menu
SØG

Stop snorken med en snorkeskinne

Snorken kan ødelægge både din og din families nattesøvn.

Uden en god nats søvn kan en travl hverdag være svær at komme igennem. Udover den generende larm snorken medfører, så er snorke også et tegn på at din krop ikke får ilt nok under søvnen.

Oplever du træthed og uoplagthed grundet snorken, så kan en snorkeskinne afhjælpe problemet.

Test dig selv: Snorker du?

Hvad er en snorkeskinne?

Det er en skinne, der ved brug om natten kan afhjælpe problemer med snorken. En snorkeskinne virker ved, at den bidrager til en bedre ilt gennemstrømning i svælget og sikrer hermed både dig og din familie en bedre nattesøvn.

Stop snorken med en snorkeskinne og kom problemer med søvnløshed til livs. Det er det bedste middel mod snorken og den kan bidrage til at sikre dig og din familie de bedste vilkår for en optimal nattesøvn.

Find din nærmeste klinik og få hjælp til at komme af med din snorken >>>

Hvorfor snorker man?

Snorke fremkommer som resultat af små vibrationer i det bløde væv i svælget under vejrtrækning. Vibrationerne opstår når musklerne i halsen er afslappede og halspassagen hermed reduceret.

Oftest sker dette under liggende afslapning eller søvn - især på ryggen. Årsagen er, at når vi ligger ned falder tungen tilbage og lukker for luftvejen i munden og det bevirker den indsnævring der skal til for at skabe vibrationerne.

Måske har du oplevet at snorke ved hævede slimhinder under forkølelse eller allergi – da dette også kan skabe en indsnævring. Overvægt kan også være en udløsende faktor grundet fedt på halsen omkring svælget. 

Hvordan fungerer en snorkeskinne?

Når snorkeskinnen placeres i munden vil den straks sikre en bedre luftpassage i den bløde del af ganen og svælget. Vil du have hjælp mod snorken, så er en snorkeskinne den hurtigste vej til at undgå snorken. Det er en slags anti snorkeskinne der straks afhjælper snorkeproblemer.

En snorkeskinne stopper snorken med det samme, da den hjælper så snart den er i munden. Den holder munden- og halsens bløddele væk så luften kan passere frit og lydløst.

Hvordan laves en snorkeskinne?

Hvis du ønsker behandling af din snorken ved hjælp af en snorkeskinne. Så kræver det et besøg hos din tandlæge. Hos Godt Smil tages et aftryk af dine tænder. Herefter sender vi aftrykket til en tandtekniker.

Har du brug for en snorkeskinne? Kontakt din Godt Smil tandlæge for at høre mere >>

Teknikeren udformer og fremstiller på sit laboratorie en snorkeskinne på baggrund af dit tandaftryk. Skinnen har herefter en unik pasform til netop dit behov. Man kan på nogle apoteker købe en skinne, som man kan opvarme og tage i munden hvorefter den skulle tilpasse tændernes form.

Det er en billigere løsning, men erfaringen viser, at den bedst mulige anti snorke effekt opnås dog med et tandaftryk hos en tandlæge.

Dårlig nattesøvn skader helbreddet

Rigtig mange sover dårligt om natten og hos flere synes den dårlige nattesøvn problemer med snorke. Nogle snorker tilmed så voldsomt, at de vækker familien og andre kan med jævne mellemrum opleve vejrtræknings pauser i op til et minut ad gangen.

Disse pauser skyldes typisk en lidelse der hedder søvnapnø. Lider du af søvnapnø kan du opleve at du sjældent er frisk og udhvilet selv efter en hel nats søvn. Det kræver et besøg hos din læge for at få stillet diagnosen.

En snorkeskinne kan i flere tilfælde også afhjælpe søvnapnø.

Test dig selv om du er en snorker

  1. Prøv at ligge dig på ryggen og lad din underkæbe slappe af og falde lidt tilbage.

  2. Tag nogle dybe indåndinger. Hvis der forekommer snorkelyde, så kan det være at du også oplever problemer med snorken om natten.

  3. Prøv nu at føre underkæben lidt frem og fortsæt de dybe indåndinger mens du ligger på ryggen. Ved at føre underkæben fremad skulle du gerne kunne frembringe en øget luftpassage i svælget og snorkelyden vil hermed begrænses. Lidt på samme måde fungerer en snorkeskinne.

 

Bliv kontaktet?

 Klik her