Billig tandlæge Billig tandlæge
Godt smil - menu
SØG

Rodbehandling og smerter – nej tak!

Hvorfor skal en tand rodbehandles?

Der er flere årsager til, at en tand skal rodbehandles. Den hyppigste årsag skyldes manglende behandling af huller i tænderne (caries). En anden årsag kan være, at tanden har været udsat for et såkaldt traume – typisk efter et slag eller fald. En tand skal også rodbehandles ved kronisk rodbetændelse, selvom du ikke har smerter fra tanden. En kronisk rodbetændelse kan afsløres ved en røntgenundersøgelse. Det er meget vigtigt at få behandlet kronisk rodbetændelse, da det er af væsentlig betydning for din generelle sundhedstilstand. I alle tre tilfælde er en rodbehandling den eneste løsning, hvis tanden skal bevares. Bliver tanden ikke rodbehandlet, opstår der med tiden en betændelsestilstand i knoglen, og der er risiko for dannelse af en tandbyld.

Hvad kan jeg forvente efter rodbehandlingen?

Resultatet af en behandlingen afhænger af, hvordan tandens rødder og kanaler er. Hvis betændelsen ikke forsvinder efter første behandling, revideres den på ny. Lykkes det ikke at fjerne betændelsen kan en rodspidsoperation blive nødvendig. Der er desværre ingen garanti for, at behandlingen altid lykkes. Det afhænger af tandens tilstand og behandlingsmetode. Udførte rodbehandlinger lykkes typisk i 80 – 85% af tilfældene, og prisen afhænger af antallet af rodkanaler. De forreste tænder i munden har oftest én kanal, mens der i kindtænder ofte ses tre til fire kanaler.

Hvad skal jeg være opmærksom på efter min rodbehandling?

I dagene efter en rodbehandling kan du opleve lette, forbigående smerter i området, hvor behandlingen er blevet lavet. Dette er helt naturligt, og forsvinder i løbet af de efterfølgende dage. Er dine smerter imidlertid vedvarende eller tiltagende, skal du kontakte din tandlæge.

Skal jeg til tandlæge efter min rodbehandling?

Når tanden efter rodbehandlingen er blevet betændelses- og symptomfri lukker tandlægen kanalerne med en fyldning. Derfor er det nødvendigt, at du får en tid ved din tandlæge, så behandlingen afsluttes hensigtsmæssigt. En rodbehandlet tand er en svækket tand, og har således forhøjet risiko for fraktur. Vi anbefaler derfor ofte, at der bliver sat en krone på tanden, så risikoen for at tanden knækker mindskes.

Smertelindret behandling

Ved hjælp af den nyeste teknologi tilbyder Godt Smil dig en smertelindret behandling på vores topmoderne tandlægeklinikker. Din rodbehandling behøver ikke være forbundet med smerter, mens du ligger i tandlægestolen. Vi tilbyder dig nemlig behandlingsalternativer, der alle resulterer i smertelindret behandling. Vi giver dig eksempelvis mulighed for sedering, der er en kombination af smertestillende og beroligende medicin, så du undgår smerter under behandlingen, og får en god oplevelse.

Vil du gerne vide mere om Godt Smil? Så kan du med fordel navigere til forsiden, hvor du blandt andet kan læse om vores koncept og finde den tandlæge, som ligger tættest på din bopæl.