Billig tandlæge Billig tandlæge
Godt smil - menu
SØG

Mette Thorsdal:

Tandlæge – på vej til at blive parodontolog

Mette Thorsdal, som er tandlæge og klinikejer i Godt Smil Kolding, er i gang med tandlægeforeningens efteruddannelse til parodontolog ved Lone Sander og Mette Rylev.

 

Efteruddannelsen til parodontolog handler om, hvordan tandlæger behandler patienter med parodontose korrekt og med størst mulig succes samt, hvordan de kan blive skarpere i forhold til retningslinjerne for, hvordan de behandler parodontosepatienter. 

 

”Parodontologi – det er IKKE sexet, men til gengæld er det vigtigt.” 

 

Mette oplever desværre nogle gange, at problemerne med parodontose undervurderes – både af patienten selv, men også nogle gange af behandleren.

For Mette er det derfor vigtigt, at man på klinikken sikrer, at der er styr på parodontosen, før der eksempelvis isættes implantater. 

Er der ikke styr på parodontosen, kan det være -meget uheldigt at påbegynde implantatbehandling. Det er uheldigt både for patienten, men også for klinikken, fordi behandlingen så skal laves om.

 

”Jeg oplever desværre nogle gange, at problemerne med parodontose undervurderes – både af patienten selv men også nogle gange af behandleren.”

 

Afgørende for Mette er, at der på klinikken er -klare procedurer og kontrolprocesser for, hvordan de arbejder med parodontosepatienter. Desuden, hvordan de observerer patienten, og hvornår patienten er parodontosefri eller sygdommen er under kontrol.

En patient skal således have en tilfredsstillende plak-procent i minimum 9-12 måneder. Samtidig skal patienten kunne vise behandleren, at der er styr på parodontosen, før implantatbehandlingen påbegyndes.

5 skarpe

5 skarpe fra Mette:

  1. Om parodontologi: Tag de nye -retningslinjer / terminologier om parodontologi i brug.

  2. Om parodontologi: Der skal være styr på -parodontosen, før der isættes implantater.

  3. Om parodontologi: Der skal være klare retningslinjer og processer på klinikken for, hvordan man arbejder med parodontosepatienter.

  4. Om tandlægefaget: Jeg er først og fremmest håndværker – det jeg laver SKAL være i orden.

  5. Mit yndlingsmantra: Du skal finde din indre stolthed frem med hensyn til de ting du laver. I dag lavede jeg en plastfyldning på en patients fortand, som ingen kunne se medmindre man brugte en lup – når den slags lykkes, har man lov at være stolt.

De hårde facts:

De hårde facts:

Mette Thorsdal 

  • Uddannet tandlæge i 2010
  • I Godt Smil siden 2013
  • Klinikejer i Godt Smil Kolding siden 1. januar 2019
Loading...