Dadi Hrafnklsson:

Klinikejer, men først og fremmest kirurg
og implantolog med hjerte og sjæl

Dadi Hrafnklsson ejer Godt Smil klinikkerne i Odense C og Odense M, men han ser sig selv først og fremmest som implantolog. Han arbejder både på sine to egne klinikker, men også på flere andre af Godt Smils klinikker.

 

Jeg rejste egentlig til Danmark, fordi jeg troede man skulle være uddannet kæbekirurg for at kunne arbejde med implantologi. Men jeg kom hurtigt i gang, og i dag arbejder jeg udelukkende med kirurgi og implantatbehandlinger.

Implantologi handler rigtig meget om at forberede sig godt og vide, hvad man har med at gøre. Jeg er meget inspireret af mikrokirurgiske processer, hvor man arbejder med meget små instrumenter og små suturer. Jeg til-stræber at være så lidt invasiv som muligt i indgrebet.

 

”Jo mere du som kirurg åbner op, jo længere bliver healings-processen for patienten. Som tandlæge er en af dine pligter jo ikke at efterlade tingene værre hos patienten end da du åbnede op.”

 

Du skal kunne tåle blod på hænderne, men implantatkirurgi er ikke superkompliceret. 

 

”Du skal respektere biologien – have styr på blodforsyningen og kende dine egne grænser rent fagligt.”

 

Det handler naturligvis også om at kunne lægge snit og sutur rigtigt – der er mange ting, der skal være styr på.

Implantatbehandlinger er faktisk det speciale, der er mest tilgivende, sådan forstået, at laver du en fejl så regenerer kroppen sig typisk efter nogen tid, og der er mulighed for at starte forfra. Omvendt så er kravene til behandlingen i dag helt anderledes høje. I dag er det ikke længere nok at du kan tygge og funktionen er i orden – de æstetiske krav hos patienterne er meget højere.

5 skarpe

5 skarpe fra Dadi:

 1. Om implantologi: Det kræver du er forberedt men egentlig er det ikke superkompliceret. Jeg synes eksempelvis, at det kan være sværere at lave en perfekt plastfyldning.

 2. Om implantologi: Vil du arbejde med implantater, så find dig en dygtig mentor. Jeg var aldrig nået dertil, hvor jeg er kommet uden min mentor.

 3. Om implantologi: Som tandlæge og kirurg har du pligt til ikke at efterlade tingene værre end da du åbnede op. Derfor arbejder jeg ud fra filosofien om så lidt invasive indgreb som muligt.

 4. Om Godt Smil: Jeg har været her i 10 år og fra start har jeg oplevet utrolig stor tillid til mig. Det sætter jeg stor pris på ,og det prøver jeg også at gøre over for mine medarbejdere.

 5. Om klinikejerrollen: Vi er gået fra en klinik med 3 stole til nu at have to klinikker og over 20 stole i Odense. Det er jeg sindssygt stolt over at have været med til at skabe.

De hårde facts:

De hårde facts:

Dadi Hrafnklsson

 • Uddannet tandlæge i Reykavik 2005

 • I Godt Smil siden 2010

 • Klinikejer i Godt Smil Odense C og Godt Smil Odense M

 • Master of Science in Oral Implantology - Goethe Universität, Frankfurt Am Main.

 • Ansat som ekstern underviser ved Goethe Universität, Frankfurt Am Main.

 • Underviser hos Medentika

Loading...