Billig tandlæge Billig tandlæge
Godt smil - menu
SØG
Tandimplantat hele munden
Tandimplantat hele munden

Få tandimplantat
i hele munden

Se de 5 bedste
løsninger og priser her

Bliv kontaktet

I dag er tandimplantat behandlinger meget udbredte og sikre.

Men vidste du, at det også er muligt at få tandimplantater i hele munden? 

Inden du beslutter dig, er der nogle faktorer, som er vigtige at forholde sig til. Derudover kan det være en fordel at kende lidt til processen - og ikke mindst økonomien bag.

Vi har nedenfor samlet en masse information til dig, som ønsker at vide, om tandimplantater kan være løsningen for dig.

FÅ BILLIG FINANSIERING FÅ BILLIG FINANSIERING

FÅ BILLIG FINANSIERING

Betal din tandbehandling med LAVE månedlige ydelser

SE LÅNEMULIGHEDER

Tandimplantater i hele munden: De 5 bedste løsninger

Nedenfor har vi listet de 5 bedste løsninger med implantater. Alt fra et enkelt implantat til implantater i hele munden. Rådfør dig med din tandlæge, inden du beslutter dig.

1) En enkelt tand

Har du mistet en enkelt tand, så kan den erstattes af et tandimplantat = En porcelænskrone på en titaniumsrod.

2) En tandbro

Har du mistet tre tænder på en række, så kan disse erstattes af en tandimplantatbro = Tre porcelænskroner på to titaniumsrødder.

3) En fuldbro

Har du mistet de fleste af dine tænder, så kan disse erstattes af en fuldbro på tandimplantater = Tolv porcelænskroner på seks titaniumsrødder pr. kæbe.

4) En tryklåsprotese

Har du mistet alle dine tænder, så kan disse erstattes af en tryklåsprotese på tandimplantater = Fire tryklåse på titaniumsrødder i overkæben og to tryklåse på titaniumsrødder i underkæben.

5) En kombineret løsning

Har du mistet flere tænder, og har du stadig få bevaringsværdige tænder tilbage, så kan de mistede erstattes af enten procelænskroner på titaniumsrødder eller tryklåse på titaniumsrødder.

Det er muligt at lave en delprotese, der hæfter på egne tilbageværende tænder suppleret med tryklåse.

Billedet oven for viser, hvordan du har mulighed for at bruge tandimplantater til at erstatte en eller flere tænder.

Er et tandimplantat løsningen for dig?

Et tandimplantat kan være noget for dig, der ikke ønsker en aftagelig løsning. En aftagelig løsning kaldes også for et gebis.

Krummer du dine tæer ved tanken om at have gebis, er det ikke nødvendigvis det rigtige for dig. 

Her kan implantatløsningen være et alternativ. Der er ikke noget rigtigt eller forkert, men der er naturligvis fordele og ulemper ved alle løsninger.

En beslutning om tanderstatning af manglende tænder kan være en svær, da rigtig mange faktorer spiller ind.

Hvad der er det rigtige for dig er dog individuelt, og det vigtigste er trods alt, at du kender alle muligheder, inden du endeligt beslutter dig.

Beslutter du dig for en tandimplantatløsning med implantater i hele munden, sikrer du dig mod løse tænder, der falder ud, når du taler og nyser.

Intet er helt som at have egne tænder, men med tandimplantater i hele munden får du den løsning, der minder mest om at have dine egne tænder.

Billige implantat priserPå illustrationen kan du desuden se, hvordan implantatet fungerer som en lille skrue, hvorpå den nye tand eller de nye tænder sættes fast.

Gør det ondt at få foretaget behandling med et tandimplantat?

Det gør ikke ondt at få foretaget en tandimplantatbehandling, da du er grundigt bedøvet inden. Du kan dog være øm efterfølgende - svarende til efter en tandfjernelse.

Det betyder også, at du efter en tandimplantatbehandling, hvor du får isat titaniumsroden, ikke må løfte tungt, få pulsen op eller drikke varmt. Dette er præcis som efter fjernelse af en tand.

tandimplantaterne i hele munden

Hvor lang tid tager behandling med et tandimplantat?

En tandimplantatbehandling fra start til slut tager mellem 3 - 6 måneder.

Forløbet består af cirka 3 til 4 besøg af max 30 - 45 minutters varighed.

1) Først skal de/den dårlige tand fjernes, hvis der er en sådan. Derefter skal knoglen hele op.

Det tager typisk 3 måneder. Herefter tages et røntgenbillede for at vurdere knoglen, og om der er behov for en knogleopbygning.

Er alt, som det skal være, kan implantatbehandlingen igangsættes.

2) Isættelse af titaniumsroden (fixturen) tager typisk omkring 30 - 40 minutter. Det foregår i sterile omgivelser og udføres af et operativt team. Efter isættelsen skal knoglen vokse ind i de små skruegevind. Det tager typisk 2 - 3 måneder.

3) Når titaniumsroden er fuldt integreret i knoglen, kan topskruen (abutmentet) påsættes, hvorefter der kan tages et aftryk. 

Dette tager typisk 30 - 40 minutter. Aftrykket sendes til en laboratorietekniker, der udformer en tilpasset porcelænskrone.

Skal du have en tryklåsprotese, vil topskruerne i stedet bestå af tryklåse, og aftrykket bliver taget hos en klinisk tandtekniker.

4) Cirka 2 uger efter aftrykket blev taget, er kronen(erne) klar. Den skal herefter cementeres eller skrues fast på topskruen (abutmentet).

Skal du have en tryklåsprotese, kommer du ikke til at gå uden tænder på noget tidspunkt, men protesen kan dog først klikkes på tryklåsene, når de er fuldt integreret i knoglen.

tandimplantaterne hele munden

Hvordan føles tandimplantater i hele munden?

Tandimplantater i hele munden er det nærmeste, du kommer på at have egne tænder. Et tandimplantat sidder nemlig fast i tandknoglen, ligesom din egen tand ville gøre det.

Det betyder også, at det er svært for andre at se, det ikke er dine egne tænder.

Har du prøvet at få en tandrodbehandling, ved du sikkert, den kan føles anderledes end de andre tænder. På samme måde vil et tandimplantat kunne føles anderledes end dine egne tænder.

Hvad koster tandimplantater i hele munden?

Prisen for tandimplantater i hele munden kan lyde som noget af en mundfuld. Det er dog vigtigt at huske, du ikke betaler det hele på én gang. Regningen er altid delt i de antal besøg, du kommer.

Først betaler du for titaniumsrødderne (fixturene), dernæst for topskruerne/tryklåsene (abutmenterne/locators) og afslutningsvis for porcelænskronerne eller tryklåsprotesen.

Alle priser på implantater er at finde på vores hjemmeside under tandlægepriser. Her kan du se priserne for hver enkelt klinik.

Dog kræver en endelig og nøjagtig pris et besøg og en undersøgelse for at sikre, at alt matcher dine individuelle behov og ønsker.

Vidste du, det er muligt at finansiere forløbet? Godt Smil samarbejder blandt andet med Patientlån og Denti.

Når du har den endelige pris, kan du indtaste beløbet og se forslag til månedlige afdrag. På den måde får du et optimalt økonomisk overblik.

Det er vigtigt, inden behandlingen kan begynde. Du skal være tryg og have ro i maven gennem hele forløbet.

tandimplantat i hele munden behandling

Er en helprotese løsningen for dig?

Har du i forvejen en helprotese, der sidder dårligt, eller har du en helprotese i udsigt, da dine tænder er dårlige eller har aftjent deres pligt, så kan en helprotese på tryklåse (locators) være noget for dig. 

Tryklåsene er gode, da de holder på protesen og sikrer, at knoglen ikke svinder ind. Det er en fordel, fordi det betyder, at dit ansigt og dine kinder ikke falder ind.

En tryklåsprotese fylder også meget mindre i munden end en normal helprotese. Vil du vide mere om tryklåsproteser, kan du rådføre dig med din tandlæge eller din kliniske tandtekniker.

Er en tandbro løsningen for dig?

En tandbro kan laves, hvis du mangler en tand mellem to tænder, der behøver en krone. Mangler du tre tænder på en række, kan to tandimplantater agere bropiller i stedet for egne manglende tænder.

Tandbroer er gode, faste protetiske løsning, der sidder fast - og derfor ikke kan eller skal tages ud ved rengøring og andet.

tandimplantatet hele munden

Knogleopbygning – hvornår er det nødvendigt?

Knogleopbygning kan være nødvendig inden isættelse af tandimplantatskruerne. Titaniums rødderne kræver en intakt knogle. Når man får fjernet tænder, vil knoglen typisk efterfølgende trække sig.

Ved knogle opbygning er en risiko, at der er behov for fjernelse af betændte tænder, da betændelse ofte påvirker knoglen negativt.

Vil du forebygge risikoen for en ekstra regning til en knogle opbygning, skal du derfor ikke vente for længe med at gå i gang med tandimplantatbehandlingen.

Optimalt set kan tandimplantatbehandlingen igangsættes 3 måneder efter tandfjernelse. Gå heller aldrig med tænder, der er betændte, da det skader knoglen.

Ofte stillede spørgsmål om tandimplantater i hele munden

Hvad koster det at få implantater i hele munden?

Når du skal have lavet et tandimplantat, betaler du først for den kunstige tandrod (fixturen), dernæst for topskruen (abutmentet) og til sidst for selve tanden (porcelænskronen).

Det betyder for dig, at den endelige pris faktisk opdeles i antallet af besøg, der typisk er 3 eller 4 besøg.

Alle priser er at finde på vores hjemmeside under prislisten. Dog kræver en endelig og nøjagtig pris et besøg og en undersøgelse for at sikre, at alt matcher dine individuelle behov og ønsker.

Læs mere om tandimplantater her.

Hvad koster et Hollywood smil?

Prisen for et Hollywood smil afhænger naturligvis af din definition af et Hollywood smil - og ikke mindst dit udgangspunkt.

Kræver du blot en tandblegning, eller er der behov for både en tandregulering og porcelænsfacader, inden du synes, du er i mål?

Gør dig tanker om dine ønsker og få en endelig vurdering og en tilhørende pris hos din tandlæge, inden du beslutter dig.

Kan man fjerne et tandimplantat?

Ja, det er muligt at fjerne et tandimplantat igen, hvis dette skulle blive nødvendigt. Det er dog meget sjældent nødvendigt at fjerne et tandimplantat.

En årsag til, at det bliver nødvendigt kan være, hvis det isatte implantat ikke integreres optimalt i knoglen under ophelingen.

Efter fjernelse vil et nyt typisk kunne isættes efter en cirka 3 måneders opheling.

Hvor meget koster en tandbro?

Når du skal have lavet en tandbro, betaler du for 3 porcelænskroner og for bropillerne, som kan udgøres af en plastopbygning på 2 af egne tænder eller af 2 implantatskruer alt efter, hvor mange tænder du mangler på en række.

Hvad koster delproteser?

Prisen på en delprotese afhænger af dine behov og ønsker.

En endelig og nøjagtig pris på et sæt delproteser kræver et besøg og en undersøgelse for at vurdere dine muligheder ud fra din nuværende tandstatus.

En delprotese kræver du har egne tænder, der vurderes egnet som bærende bøjletænder.

Hvad koster en overmund?

Prisen på en overmund afhænger af dine behov og ønsker.

En endelig og nøjagtig pris på en overmund kræver et besøg og en undersøgelse for at vurdere dine muligheder ud fra din nuværende tandstatus.

En hel overmund kræver du ikke har flere egne tænder tilbage i overmunden.

Hvad koster en undermund?

Prisen på en undermund afhænger af dine behov og ønsker.

En endelig og nøjagtig pris på en undermund kræver et besøg og en undersøgelse for at vurdere dine muligheder ud fra din nuværende tandstatus.

En hel undermund kræver du ikke har flere egne tænder tilbage i undermunden.

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen. Herefter ringer vi dig op snarest muligt.

Vil du høre mere om vores behandlinger eller bestille en tid?

Find Godt Smils kontaktoplysninger her