Billig tandlæge Billig tandlæge
Godt smil - menu
SØG
Implantatbehandling
Implantatbehandling

Sådan foregår en
implantatbehandling

Læs her alt, hvad der er vigtigt at vide
om din kommende implantatbehandling

Bliv kontaktet

Vidste du, det er muligt at erstatte en mistet tand i form af en implantatbehandling?

Ved en implantatoperation er det muligt at isætte en kunstig tandrod, hvorpå en ny tand efterfølgende kan påsættes. En implantat tandoperation dækker over et forholdsvist lille kirurgisk indgreb. 

Et tandimplantat forløb tager typisk mellem 3 til 6 måneder. Hvis du vil vide mere om tandimplantatbehandling - lige fra, hvor lang tid det tager, til hvorvidt du skal forvente, det gør ondt - så læs med nedenfor:

FÅ BILLIG FINANSIERING FÅ BILLIG FINANSIERING

FÅ BILLIG FINANSIERING

Betal din tandbehandling med LAVE månedlige ydelser

SE LÅNEMULIGHEDER

Forudsætninger for implantatisættelse

Visse forudsætninger er nødvendige for at kunne isætte et tandimplantat. 

For det første skal du naturligvis mangle en tand, for at det er muligt at skabe pladsen til et implantat.

Derudover kræver isættelsen, at kæbeknoglen er god nok til, at tandimplantatet kan integreres optimalt.

I nogle tilfælde kan det blive nødvendigt med en knogleopbygning, inden et tandimplantat forløb kan igangsættes.

Fremstilling af krone til implantatet

Fremstillingen af kronen til dit tandimplantat foregår på et dental laboratorie. Inden dette er muligt, tages et aftryk i din mund af din tandlæge.

Aftrykket sendes afsted, enten digitalt eller med posten, til en dental laboratorie tekniker. På dental laboratoriet udformes en porcelænskrone, der passer både i farve og form til din mund.

Holdbarhed af implantater

Hvis du sikrer en god mundhygiejne omkring dit implantat, sikrer du også den bedste holdbarhed.

Du kan ikke få caries i en implantat porcelænskrone, men holder du ikke ordentligt rent, kan du få tandkødsbetændelse, og i værste tilfælde kan det udvikle sig til parodontose på implantatet (periimplantitis). 

Sker dette, kan knoglen omkring implantatet svinde ind, hvilket vil efterlade et løst implantat, som på sigt vil falde ud.

Hos Godt Smil har vi 10 års garanti på vores implantater. Du skal blot sikre en god mundhygiejne og overholde de regelmæssige tandeftersyn.

implantat behandlinger

Tandimplantater – hvordan foregår behandlingen?

1.    Forundersøgelse

Inden en implantatbehandling igangsættes, forventes det, at du kommer til en forundersøgelse, som foregår på tandklinikken. 

Ved forundersøgelsen vil der blive lavet en klinisk undersøgelse, hvor hele din mund, dit bid, og din mundhygiejne er i fokus. Derudover vil det være nødvendigt at supplere med en røntgenundersøgelse. 

Den kliniske undersøgelse vil sammen med røntgenundersøgelsen munde ud i en pris og en individuel plan for dit forløb, så du har et godt overblik over økonomi og antal besøg, inden implantatbehandlingen igangsættes.

2.    Behandling

Selve behandlingen udføres i overensstemmelse med den forudgående forundersøgelse. Det kan være, der er behov for en knogleopbyggende behandling inden eller under behandlingen. Det vil du være blive oplyst om ved din forundersøgelse. 

Selve behandlingen foregår i lokalbedøvelse og tager normalvis omkring 30-60 minutter pr. implantat skrue.

Inden behandlingen vil der være gjort klar med steril opdækning, så tandklinikrummet ligner en operationsstue. 

På klinikken vil der under behandlingen være 3 personer til stede. En tandlæge med den nødvendige kliniske og kirurgiske erfaring inden for implantatbehandling samt to operations klinikassistenter.

3.    Efterbehandling

Omkring 2-3 måneder efter selve implantat skrue operationen skal du besøge klinikken igen til den efterfølgende behandling.

Her sættes topskruen på, og der tages et aftryk, som sendes til en tekniker for udarbejdelse af den endelige tandkrone.

Cirka 2 uger efter skal du besøge klinikken igen til den endelige efterbehandling, hvor den færdige porcelænstand påsættes. Du er nu færdigbehandlet og kan tygge med din nye implantattand.

Billedet ovenfor viser, hvordan man har mulighed for at bruge tandimplantater til at erstatte en eller flere tænder.

 

Billige implantat priserPå illustrationen kan man desuden se, hvordan implantatet fungerer som en lille skrue, hvorpå man sætter den nye tand eller de nye tænder fast.

Hvad er tandimplantater?

Et tandimplantat er en tanderstatnings mulighed for dig, der mangler en tand. Der kan være mange årsager til, at du mangler en tand.

Der kan være sket en ulykke, du kan være født uden, eller du kan have mistet din tand som konsekvens af tandsygdom såsom parodontose eller caries. Et tandimplantat består af 3 dele: 

  • 1. En skrue (fixtur) = En titaniumsskrue med små gevind, der sikrer fæste i kæbeknoglen.
  • 2. En topskrue (abutment) = En lille topskrue, der monteres ovenpå selve implantatskruen.
  • 3. En tandkrone (porcelænskrone) = Selve tanden du kommer til at tygge med.

Skrue og topskrue kan ikke ses i munden, det kan kun tandkronen, der ligner dine andre tænder.

Hvorfor skal man have en implantatbehandling?

En tandimplantat behandling er et behandlingstilbud til dig, der ønsker at sikre dit bid og din mund.

Når du mister en tand, vil dine andre tænder på sigt rykke sig rundt, fordi der pludselig er mere plads.

Tyggemakkeren (den ovenstående tand) til den mistede tand vil kunne vokse ud af kæben (elongere), sidemakkeren (den ved siden af stående tand) til den mistede tand vil kunne tippe (kippe) til en side.

Dette sker alt sammen, fordi hver enkelt tand i din mund har en rolle. Alle tænderne støtter hinanden, og mangler en, vil tænderne forsøge at kompensere.

Konsekvensen herved kan blive, at du mister flere tænder, da de ofte kan risikere blive løse undervejs i kompensationsprocessen.

implantat behandlingen

Hvordan foregår en implantatbehandling?

En implantatbehandling foregår typisk i 3 faser:

1. fase: Operation (opstart). Den kunstige tandrod (titaniums skruen) indopereres i kæbeknoglen.

2. fase: Aftryk (midvejs). Der påmonteres en topskrue på den kunstige tandrod og tages et aftryk til teknikeren, som udformer den endelige tand.

3. fase: Krone (afslutning). Den færdige tandkrone i porcelæn kan nu påsættes.

Hvad er prognosen af implantater (holdbarhed)?

Holdbarheden på et implantat afhænger af din mundhygiejne. Selvom du umuligt kan få et hul i en porcelænskrone, kræver det, du holder godt rent, fordi gentagende tandkødsbetændelse kan få konsekvenser for implantatets levetid. 

Dit tandimplantat har brug for ekstra fokus. Hvis du ønsker de bedste vilkår for dit implantat, skal du overholde de regelmæssige undersøgelses intervaller.

Her sikres du råd og vejledning til optimal renhold af dit tandimplantat. Godt Smil har 10 års garanti på tandimplantater og forventes naturligt at kunne holde en del flere år.

Hvad nu hvis et implantat falder ud?

Skulle dit tandimplantat falde ud i ophelings processen, sættes en ny skrue i på garantien. Falder dit implantat ud som konsekvens af manglende regelmæssig kontrol eller renhold, vil garantien ikke dække. 

Det er dog meget sjældent, at et implantat falder ud. I langt de fleste tilfælde skyldes det, at kronen er løs og ikke skruen. Er kronen løs, vil den blot kunne sættes på igen.

Er implantater farlige at få i kæben?

Svaret er kort og godt nej. Inden en implantat proces opstartes, tages der altid forbehold for dit helbred med mere.

Der vil altså ikke blive opstartet et forløb, hvis det kunne have nogen form for negativ risiko for dig.

Er du i tvivl om implantat behandling kan være farlig for dig, skal du tale med din tandlæge om din bekymring. Det er vigtigt, du har helt ro i maven, inden du går i gang.

Er implantater ikke meget dyre?

En tandimplantat behandling er en holdbar løsning, der er med til at sikre dit bid på længere sigt.

Det er således en investering, der gerne skulle være alle pengene værd. Derudover skal du vide, at prisen opdeles i 3 til 4 besøg. 

Det betyder for dig, at du ikke skal lægge alle pengene, inden du går i gang. Du vil ved forundersøgelse få grundig information og overblik over både økonomi og antal besøg.

implantat behandling

Kan alle mennesker få implantater?

Det korte svar er nej. Implantater er ikke for alle. Medicinske eller helbredsmæssige forhold kan begrænse dig for muligheden. Derudover spiller din tandsundhed ind.

Har du ikke den optimale mundhygiejne, er du storryger, eller lider du af en ubehandlet parodontose, så er du ikke kandidat til en implantat behandling. 

Hvordan får jeg mere at vide om implantater?

Hvis du ønsker at vide mere om tandimplantater, kan du kigge de forskellige emner igennem her på sitet, eller også kan du booke en tid til en forundersøgelse hos din Godt Smil tandlæge.

Vi besvarer gerne alle de spørgsmål, du måtte have inden en eventuel opstart på en behandling. For os er det vigtigt, at du føler dig 100% tryg, inden forløbet starter op.

Ofte stillede spørgsmål om tandimplantater

Hvor lang tid holder tandimplantater?

Holdbarheden på et implantat afhænger af din mundhygiejne. Selvom du umuligt kan få et hul i en porcelænskrone, så kræver det, du holder godt rent, fordi gentagende tandkødsbetændelse kan få konsekvenser for implantatets levetid. Dit tandimplantat har brug for ekstra fokus.

Hvornår kan en tand ikke reddes?

En tand, der er blevet meget løs som konsekvens af en ubehandlet parodontose, vil sjældent kunne reddes.

Det samme gælder en tand, der er knækket, efter den er blevet rodbehandlet. En rodbehandlet tand knækker let, og har den ikke en krone, kan man risikere at miste den, hvis den knækker.

Hvor lang tid skal der gå fra tandudtrækning til implantat?

I få tilfælde er det muligt at isætte tandimplantat skruen samme dag, som tanden er fjernet (immediat). Normalvis siger man, der skal gå 2 - 3 måneder efter fjernelse inden isættelse for at sikre det bedste resultat.

Hvad kaldes den del af implantatet, der sættes i kæbeknoglen?

Den del af tandimplantatet, der sættes i kæbeknoglen kaldes for fixturen. Den del består af en titaniums skrue med små gevind. Oven på fixturen skal et abutment påsættes, hvorefter den endelige porcelænskrone kan sættes fast.

Kan man fjerne et tandimplantat?

Det korte svar er ja. Et tandimplantat kan godt fjernes. Det er dog yderst sjældent dette er nødvendigt. Det er dog muligt, hvis behovet mod forventning skulle opstå.

Hvor lang tid tager det at hele efter tandudtrækning?

Tandkødet lukker sig i løbet af 1 - 2 uger. Men knoglen kræver 2 - 3 måneders opheling, inden den igen er helt intakt. Det betyder, du skal vente cirka 3 måneder, inden et tandimplantat forløb kan opstartes.

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen. Herefter ringer vi dig op snarest muligt.

Vil du høre mere om vores behandlinger eller bestille en tid?

Find Godt Smils kontaktoplysninger her